PKK'lılar mayın döşedi, FETÖ'cü komutan izledi

TRT Haber muhabiri Kemal Gümüş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ne bağlı olduğu gerekçesiyle TSK'dan ihraç edilen kurmay albay Mehmet Okan Arıkan'ın görevi sırasında göz göre göre PKK'lı teröristlere müdahale etmediği görüntüleri servis ederek, iki terör örgütü arasındaki kirli iş birliğini ortaya çıkardı.

Yıllar boyunca terörle mücadele sırasında görev yapan askerlerin ''Terörist sızıntısını görüyoruz ama ilgili komutan 'ateş açma emri' vermiyor'' gibi söylemlerde bulundukları iddiaları özellikle sosyal medyada gündemi oldukça meşgul etmişti. 

Bu iddiaların gerçek olduğunu ortaya çıkaran bir gelişme yaşandı. 

TRT Haber muhabiri Kemal Gümüş, FETÖ'den ihraç edilen kurmay albay Mehmet Okan Arıkan'ın, askerlerin uyarısına rağmen bomba döşeyen PKK'lı teröristlere müdahale etmediği görüntüleri ortaya çıkardı.

TERÖR SORUŞTURMASINDA GÖREVDEN ALINDI

Arıkan'ın Siirt'teki FETÖ soruşturması kapsamında 2017 yılında TSK'dan ihraç edildiği ortaya çıktı.

Zanlının şu sıralar Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltında olduğu belirtildi.

PKK'LILAR MAYIN DÖŞEDİ FETÖ'CÜ KOMUTAN İZLEDİ

Arıkan'ın hakkındaki iddialar PKK ile FETÖ'nin arasındaki kirli iş birliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

8 Temmuz 2017 tarihinde çekilen görüntülerde, Kilis'e bağlı Demirışık köyünde yer alan sınır duvarına yaklaşan 5 terörist görülüyor. Teröristlerden ikisinin duvarın yanındaki yola mayın döşediği net şekilde görüntülere yansıyor.

Söz konusu durumu fark eden askerler, telsiz ile Arıkan'a bilgi veriyor. Askerlerin konuşmasında, ''Komutanım bir şeyler kazıyolar, sanki bir şey gömüyorlar. Gelsin isterseniz komutanım'' ifadeleri yer alıyor. 

Ama iddiaya göre gelen olmadı. O teröristlerin neden orada oldukları araştırılmadı. O noktada 23 Ağustos 2017'de meydana gelen patlamada, güvenlik kontrolü yapan 30 yaşındaki mühendis Mehmet Akcan şehit oldu. 

HEDEFTE VALİ Mİ VARDI?

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı olayın peşini bırakmayarak Arıkan hakkında inceleme başlattı. Birinci derece asli kusurlu olarak gösterilen Arıkan, teröristlerin faaliyetlerine göz yumdu. 

Arıkan'ın sınırda denetimler yapan dönemin valisi Mehmet Tekinarslan'a da bilgi vermediği ortaya çıktı. Hain tuzağın vali için hazırlandığı da gelen bilgiler arasında. 

BİLİRKİŞİ RAPORU: ASLİ KUSURLU ARIKAN

Bilirkişi raporunda birinci derece asli kusurlu olarak tabur komutanı Arıkan gösterildi.

Rapora göre;

- Kurmay Yarbay Mehmet Okan Arıkan, diğer personelin görevini yapmasına izin vermedi.

- Teröristlerin bir saat kazı ve kablolama faaliyetlerinin patlayıcı madde tuzaklama olarak değerlendirilmesine rağmen mayın arama taraması yapılması için çaba göstermedi.

- Giriş çıkışların yapılmasına engel olacak şekilde fiziki bir tedbir aldırmadı.

PKK'lılar mayın döşedi, FETÖ'cü komutan izledi

 

PKK'lılar mayın döşedi, FETÖ'cü komutan izledi ile ilgili etiketler TRT Haber PKK FETÖ asker kemal gümüş komutan ateş Mehmet Okan Arıkan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.