PKK'lı teröristler İsveç'te yasa dışı para topluyor, Finlandiya'da çok sayıda sempatizanı var

NATO üyeliği için harekete geçen İsveç ve Finlandiya'nın teröre verdiği destekle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, PKK'lı teröristlerin İsveç'te yasadışı para topladığının altını çizerek, Finlandiya'da çok sayıda sempatizanı olduğunu söyledi. Şener, iki ülkenin NATO üyeliğine veto gerekçesinin iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası güvenlik endişeleri yaşayan İsveç ve Finlandiya NATO üyeliği için başvuruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada iki ülkenin üyeliğine teröre destek verdikleri gerekçesiyle soğuk baktıklarını söyledi. Erdoğan'ın açıklaması sonrası İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerine verdikleri destek gündeme geldi.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşe yazısında başta İsveç ve Finlandiya olmak üzere avrupa ülkelerinin terör örgütü PKK'ya nasıl destek verdiğini yazdı. PKK'lı teröristlerin İsveç'te yasadışı para topladığını belirten Şener, PKK'lı teröristlerin Finlandiya'da da çok sayıda sempatizanının bulunduğunu söyledi. Şener, "Bu özetleri yapmamın nedeni Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini veto etse de NATO üyesi ülkelerin PKK, FETÖ ve DHKP-C’li teröristlere desteği ortadan kalkmayacak. O yüzden veto gerekçesinin dünya barışı için önemini anlatmanın önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Nedim Şener'in "Türkiye’ye düşen küresel rol" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

PKK, İsveç’te yasadışı para topluyor, örgüt adına etkinlik düzenliyor, hırsızlık, silah kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti ve haraç toplama yoluyla önemli miktarda gelir elde ediyor.

KCDK-E bünyesinde İsveç’te faaliyet gösteren başta NCDK (İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi) olmak üzere, birçok Avrupa şehrinde ofisleri bulunuyor. İsveç’te Kurdiska Röde Halvmanen ismini kullanan Almanya merkezli Heyva Sor a Kurdistan (Kürt Kızılayı) ve CIK (Kürdistan İslam Toplumu Federasyonu) isimli oluşumlar bağış ve aidat toplama gibi gelir temini yöntemlerinde öne çıkan kuruluşlardan. PKK/PYD/YPG’nin Stokholm’de bir de ofisi bulunuyor. İsveçli bakanların PKK/YPG’lilerle görüştüğü, maddi yardımda bulunduğu basında yer aldı.

VETO GEREKÇESİ İYİ ANLATILMALI

Terör örgütü PKK’nın Finlandiya’da da önemli sayıda sempatizan kitlesi bulunuyor. Finlandiya’da yapılan protesto gösterileri daha çok Irak ve Suriye kökenlilerin çoğunlukta olduğu Finlandiya Kürtleri Derneği (Suomen Kurdien Kulturikeskus) veya Kürt Dernekleri Birliği tarafından organize ediliyor. Bu gösterilerde PKK elebaşı Öcalan’ın posterleri ile PKK/YPG/PYD flamaları taşınıyor. Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, PYD/YPG terör örgütünün sözde Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulkerim Ömer’i 30 Ocak 2020 tarihinde Helsinki’de kabul etti ve Dışişleri Bakanlığı görüşmeye ilişkin fotoğrafları resmi Twitter hesabından yayınladı. Finlandiya devlet televizyonu YLE tarafından 7 milyon Euro harcanarak PKK/PYD/YPG terör örgütünün görüşlerini destekleyen ve Türkiye topraklarının bir bölümünü içerecek şekilde Kürt devleti kurulmasını konu alan “Arabulucu” adlı bir dizi hazırlandı. Diziye AB kurumlarından da destek sağlandı.

Bu özetleri yapmamın nedeni Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini veto etse de NATO üyesi ülkelerin PKK, FETÖ ve DHKP-C’li teröristlere desteği ortadan kalkmayacak. O yüzden veto gerekçesinin dünya barışı için önemini anlatmanın önemli olduğunu düşünüyorum.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

PKK'lı teröristler İsveç'te yasa dışı para topluyor, Finlandiya'da çok sayıda sempatizanı var ile ilgili etiketler İsveç Finlandiya PKK NATO Nedim Şener destek
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.