PKK'lı teröristi Türkiye'ye iade etti

Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'nin karşısında konumlanmayı tercih eden Fransa'dan şaşırtan bir hamle geldi. Türkiye'nin iadesini istediği teröristler konusunda bugüne kadar işbirliğinden uzak duran Paris yönetimi PKK'lı bir isim olan Mehmet Yalçın'ı sınır dışı ederek Türkiye'ye gönderdi.

Son zamanlarda Türkiye ile Fransa arasında dış politika eksenli bir zıtlaşma yaşanıyor.

Barış Pınarı Harekatı ile başlayan bu gerilim önce Libya sonra da Doğu Akdeniz konusunda tırmanışa geçti.

Yunanistan’ın safında yer alan ve Türkiye’yi tehdit ederek gerginliği tırmandırmakta bir sakınca görmeyen Paris yönetiminden herkesi şaşırtan bir işbirliği adımı geldi. 

Fransa, Türkiye'nin cinayet ve terör örgütü üyesi olma suçlaması ile aradığı PKK'lı terörist Mehmet Yalçın'ı sınır dışı ederek Türkiye'ye gönderdi.

Terör örgütü PKK mensubu olan Mehmet Yalçın, 2006 senesinde kaçak yollarla Fransa’ya giriş yapmıştı.

Geçtiğimiz yıl Paris Temyiz Mahkemesi, terör örgütü PKK’nın lehine faaliyetlerde bulunması ve örgüte finansal destek sağlaması nedeniyle Mehmet Yalçın’a 2 yıl hapis cezası verdi.

Yalçın'ın birkaç kez yaptığı iltica talepleri de reddedilmişti.

PKK'lı teröristi Türkiye'ye iade etti ile ilgili etiketler PKK Fransa iade terörist Mehmet Yalçın sınır dışı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.