PKK'lı terörist savcıya ifade verdi! Etkin pişmanlıktan faydalanmak istedi!

Konya'da yakalanan PKK/KCK terör örgüt mensubu “Xweza Lilaw” kod adlı terörist Gülda Bebek Diyarbakır’da çıkarıldığı savcılıkta ifade verdi.İstiklal Caddesi benzeri eylem yapmak için geldiği belirlenen terörist kadının ifade verdiği savcıya “etkin pişmanlıktan faydalanmak istiyorum,vicdanım el vermedi, korktum yapmadım.” dediği öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki deprem ile yasa boğulurken, kanlı terör örgütü PKK’nın bombalı bir eylemi son anda önlendi.Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Diyarbakır ve Konya İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan çalışmalarda Konya'da PKK/KCK terör örgüt mensubu bir kadın terörist eylem hazırlığı içerisindeyken yakalandı.

EYLEM İÇİN ÖRGÜTTEN TALİMAT BEKLİYORDU!

Kadın terörist hakkında  PKK/KCK terör örgütü içerisinde İran'da -sözde- Özel Kuvvet olarak faaliyet gösterdiği ve 2022 yılı içerisinde sansasyonel eylem yapmak amacıyla yurt içine geçtiği şeklinde bilgileri olduğu kaydedilmişti.

Xweza Lilaw kod adlı Gülda Bebek isimli örgüt mensubunun Konya’nın Meram İlçesi’nde silah ile bomba yapımında kullanılan malzemelerle bir evde gizlendiği ve örgüt üst yönetiminden eylem için talimat beklediği tespit edilmişti.Ortak operasyonda,Gülda Bebek ve M.B.O ile irtibatlı olduğu anlaşılan M.H. de gözaltına alınmıştı.

“AİLEMDEN KAÇIYORUM” DİYEREK KENDİSİNİ GİZLEMİŞ

Konya'da operasyonla yakalanan, PKK/KCK'lı “Xweza Lilaw”kod adlı terörist Gülda Bebek'in, 6 ay önce Konya'ya geldiği ve bu süreçte M.B.O. (33) ile tanışıp sevgili olduğu, ailesinden kaçtığı ve bu nedenle farklı isimler kullandığı yalanını söyleyerek yardım aldığı anlaşılmıştı.Bebek'in, “fedai” tarzı eylem için hazırlanan düzeneği hücre evindeki kombiye gizlediği ortaya çıkmıştı.

PKK'lı terörist savcıya ifade verdi! Etkin pişmanlıktan faydalanmak istedi!

SAKLANDIĞI EVİ ÖRGÜT TUTMUŞ!

Yine polisin yaptığı operasyon sonunda yapılan detaylı araştırmada,Gülda Bebek’e saklandığı evi terör örgütünün tuttuğunun belirlendiği bilgisine ulaşıldığı vurgulandı.Bebek ile beraber yakalanan M.B.O.'nun ise birçok suçtan toplam 17,5 yıl hapse çarptırıldığı, cezaevi firarisi olduğu, 'uyuşturucu' ve 'kasten yaralama' dahil 7 suçtan da arandığı belirlenmişti.

TAKSİM SALDIRISINA BENZER BİR EYLEM HAZIRLIĞINDAYDI

Emniyet güçlerinin yaptığı araştırma ve soruşturmada bombalı eylem gerçekleştirmek üzere son hazırlıklarını yaptığı anlaşılan örgüt mensubu kadının Taksim'de yaşanan eyleme benzer bir eylem gerçekleştireceği açıklandı. TEM Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Gülda Bebek ile beraber yakalanan 3 kişi Diyarbakır’da savcılığa çıkarıldı.

PKK'lı terörist savcıya ifade verdi! Etkin pişmanlıktan faydalanmak istedi! - Resim : 2

SAVCIDAN ETKİN PİŞMANLIK İSTEDİ!

Konya'da yakalanan PKK/KCK terör örgüt mensubu “ Xweza Lilaw” kod adlı Gülda Bebek adlı örgüt mensubu Diyarbakır’da çıkarıldığı savcılıkta ifade verdi. İstiklal Caddesi benzeri eylem yapmak için geldiği ifade edilen terörist kadının ifade verdiği savcıya “etkin pişmanlıktan faydalanmak istiyorum, vicdanım el vermedi, korktum yapmadım.” dediği öğrenildi.

Öteyandan terörist Bebek’in avukatının ise tutuksuz yargılama istediği ifade edildi.Gülda Bebek Diyarbakır’da çıkarıldığı mahkemede ifadesinin alınmasından sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK'lı terörist savcıya ifade verdi! Etkin pişmanlıktan faydalanmak istedi! ile ilgili etiketler PKK Konya
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.