PKK, Suriye'de işgal ettiği bölgelerde Kur'an eğitimini yasakladı

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'deki kolu olan SDG'nin bölgede işgal ettikleri yerlerde Kur'an-ı Kerim hafızlık eğitimini ve İslami müfredatı yasakladığı belirtildi.

Terör örgütü PKK'nın uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), Suriye'de işgal ettiği bölgelerde Kur'an-ı Kerim ve İslami ilim eğitimini yasakladığı belirtildi.

"@zaboomaralsori" adlı bir Telegram kanalının yayınladığı belgede, PKK/YPG terör örgütünün 03.09.2023 tarihinden itibaren Suriye'de işgal ettiği alanlarda Kur'an-ı Kerim hafızlık eğitimini ve İslami müfredatı yasakladığı, bu kararı ihlal eden herkesin sorumlu tutulacağını belirttiği görülüyor.

PKK, Suriye'de işgal ettiği bölgelerde Kur'an eğitimini yasakladı

CAMİLERİ KARARGAH OLARAK KULLANIYORLAR

Geçtiğimiz yıllarda PKK ve uzantıları ile ilgili yapılan bir araştırmada, örgütün camileri karargah olarak kullandığı minberi mevzi yaptığı ortaya çıkmıştı.Kur'an-ı Kerim'e kurşun sıktıkları ve camileri delik deşik ederek tünel kazdıkları da öğrenilmişti.

PKK, Suriye'de işgal ettiği bölgelerde Kur'an eğitimini yasakladı ile ilgili etiketler PKK Suriye Kuran-ı Kerim
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.