"PKK savaşamıyor, sürekli kaçıyorsa suç bizim değil!"

TSK'nın Gara'da düzenlediği operasyonlar terör örgütü PKK ile IKBY arasındaki çatlağı iyice derinleştirdi. PKK, TSK'nın operasyonlarından Barzani yönetimini suçlarken, KDP ise "PKK savaşamıyor ve sürekli kaçıyorsa bunda KDP’nin suçu yok” şeklinde yanıt verdi.

Terör örgütü PKK ile Barzani'nin lideri olduğu KDP arasındaki gerilimde yeni perde...

Türk askerinin Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlediği operasyon sonrası terör örgütü PKK, IKBY'nin kontrolünü elinde bulunduran KDP'yi suçladı.

PKK'nın şehir yapılanması KCK, operasyona KDP'nin izin verdiğini iddia etti. KDP ise yaptığı karşı açıklamada "PKK savaşamıyor ve sürekli kaçıyorsa bunda KDP’nin suçu yok. Bu temelsiz iddialarından artık vazgeçsinler" ifadelerini kullandı.

TSK'nın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bölgesinde bulunan PKK kontrolündeki Gare'ye yönelik operasyonu KCK ile KDP arasında gerilime konu oldu.

KCK, operasyona KDP'nin izin verdiğini, operasyona Hulusi Akar'ın bölgeye ziyaretinin ardından başlandığını belirtirken, KDP'den verilen yanıtta "PKK savaşamıyor ve sürekli kaçıyorsa bunda KDP’nin suçu yok. Bu temelsiz iddialarından artık vazgeçsinler" ifadesi kullanıldı.

PKK'DAN BARZANİ YÖNETİMİNE SUÇLAMA

KCK tarafından yapılan açıklamalarda Barzani'nin operasyona destek verdiği belirtilirken, "Kuşkusuz karadan bir işgal harekatının gerçekleşmesi KDP’nin izni, onayı ya da desteği olmadan mümkün değildir. Saldırının gerçekleştiği gün Mesrur Barzani işgale karşı çıkacağına, yine gerillayı suçlaması; bu işgale nasıl bir meşruiyet kazandırdığını göstermektedir. Zaten iki-üç aydır gerilla alanları KDP’ye bağlı askeri güçler tarafından kuşatılmıştı. Türk devletinin saldırısı böyle kuşatma ortamında gerçekleşmiştir" denildi.

Açıklamada operasyonunun Hulusi Akar'ın Erbil ziyaretinin sonrasında geldiği ifade edildi.

KDP'DEN YANIT GELDİ

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, KCK’nin “Gare’ye operasyon KDP’nin onayı olmadan mümkün değil” açıklamasına tepki gösterdi.

Rudaw'da yer alan habere göre, Muhammed, “Gerçek olan şu ki, Türkiye ordusu eliyle savaşı Kürdistan Bölgesi toprakları içerisine çeken, kaos, kargaşa ve istikrarsızlığa neden olan PKK’nin kendisidir. PKK Türkiye toprakları içerisinde savaşmıyor, sürekli kaçıp başkalarını da peşinden çekiyorsa bunda KDP’nin suçu nedir?" dedi.

 Muhammed sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tekrar vurguluyorum; KDP’nin bu savaşla bir ilişkisi yoktur ve savaşıp savaşmamak konusunda PKK’nin önünde durmamıştır. Savaşamıyor ve sürekli kaçıyorsa bunda KDP’nin suçu yoktur. Dolayısıyla bu temelsiz iddialarından artık vazgeçsinler. Kendileri de çok iyi biliyor ki KDP gerçekten bu savaşa bulaşmış olsaydı PKK’nin durumu çok daha kötü olurdu.”
'En iyi çözüm PKK'nin Kürdistan Bölgesi'nin yakasından düşmesi'

KDP Sözcüsü açıklamasının sonunda, “Bizce en iyi çözüm PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin yakasından düşmesi, bir daha da istikrarsızlık ve vatandaşlarımızın hayatının alt üst olmasına sebep olmamasıdır” dedi.

BU İLK GERİLİM DEĞİL

Terör örgütü PKK ile IKYB arasında daha önce de gerilimler yaşanmıştı. PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki peşmergelere saldırması ve Duhok'ta yol keserek yoldan kamyonlardan haraç alması sonrası yaşanan çatışmalar gerilimi iyice arttırmıştı. Peşmerge güçlerinin komutanı Şİrvan Barzanüi emir gelirse PKK'yı 3 dakikada bitirebileceklerini iddia etmişti.

"PKK savaşamıyor, sürekli kaçıyorsa suç bizim değil!" ile ilgili etiketler PKK Barzani kdp ıkyb Gara
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.