''PKK-PYD içinde taburları var''

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan, ABD'deki olayları yönlendiren ANTIFA grubunun iç yüzünü Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi, stratejist Dr. Eray Güçlüer ile konuştu...

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi, stratejist Dr. Eray Güçlüer, ABD'deki olayların arkasında yer alan ve Başkan Donald Trump tarafından terör örgütü ilan edilen Antifa örgütünü ve PKK-PYD ile bağlantısını anlattı.

MARKSİST KÖKENLİ BİR YAPI

Trump'ın terör örgütü olarak ilan ettiği Antifa'nın Anti ve Faşist kavramlarının birleşiminden oluşan bir isim olduğunu belirten Dr. Eray Güçlüer, örgütün 1930'lu yıllarda Nazi Almanyası'na ve Anti Seminist hareketlere karşı durmak için Marksist kökenli bir franksiyon olarak doğduğunu söyledi.

TRUMP TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETTİ

Trump tarafından terör listesine alınan Antifa'nın sosyal medya üzerinden çok çabuk organize olduğunu belirten Güçlüer, bu grubun büyük çoğunluğunu eski paralı askerlerin oluşturduğunun da altını çizdi.

"BESLEDİKLERİ TERÖRİST YAPI ŞİMDİ KENDİLERİNİ VURUYOR"

Güçlüer, "Antifa'nın PKK-PYD içerisinde de bir tabur olarak yer aldığı kısa süre önce ortaya çıktı. Antifa Suriye ve Irak'ta PKK-PYD ile birlikte hareket eden bir terör örgütü. PKK-PYD'ye resmi ve gayriresmi olarak çok sayıda silah, cephane, malzeme ve maddi yardımlar gitti. Bu yardımların bir kısmını da Antifa aldı. Şimdi orada besledikleri ve büyüttükleri bu terörist yapı ABD'yi vuruyor." diye konuştu.

Dr. Eray Güçlüer'in açıklamalarının tamamı SuperHaber YouTube kanalında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

''PKK-PYD içinde taburları var'' ile ilgili etiketler Trump ABD PKK PYD Eray Güçlüer Barış Özkan antıfa ANTIFA grubu altınbaş üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.