PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan öldü

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan Erbil'de öldü. Uzun zamandır Erbil'de bir hastanede tedavi gören Öcalan'ın koronavirüs nedeniyle öldüğü belirtiliyor.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan Erbil'de tedavi gördüğü hastanede öldü. Öcalan'ın koronavirüs nedeniyle öldüğü öğrenildi.

Erbil'deki kaynaklar, Öcalan'ın sabah saat 04.30'da öldüğünü belirtti.

Uzun zamandır Erbil'deki bir hastanede yoğun bakımda tedavi gören Osman Öcalan, Temmuz 2021'de geçirdiği beyin felci nedeniyle hareket kabiliyetini ve konuşma yetisini tamamen kaybetmişti.

OSMAN ÖCALAN KİMDİR?

1958 Şanlıurfa doğumlu olan Osman Öcalan, 1978 yılında Libya'da eğitim gördükten sonra terör örgütü PKK'ya katıldı. 1986'da PKK'nın merkez komitesine, 1990'larda ise PKK'nın üst düzey komitesine katılarak PKK'nın fiilen kumandan muavini oldu. Ancak 1992'de iki ana Iraklı Kürt partisiyle (KDP ve KYB) ateşkes anlaşması imzaladıktan sonra PKK tarafından hapsedildi.

1994 yılında bir PKK'lı terörist ile evlenmek için terör örgütünden ayrıldı. Daha sonra tekrar terör örgütü PKK'ya katılan Öcalan, 2004 yılında tekrar terör örgütünden ayrıldı.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan öldü ile ilgili etiketler Erbil osman öcalan öldü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.