Pınar Karşıyaka yine finalde kaybetti!

Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi finalinde İspanya'nın San Pablo Burgos takımı 59-64 mağlup oldu. Tarihinde 2. kez Avrupa'da final gören Kaf-Kaf, taraftarına ve Türkiye'ye 2013'teki kabusu unutturmak istiyordu ancak maç sonunu etkili oynayan İspanyollar üst üste 2. zaferini yaşadı.

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Pınar Karşıyaka, İspanya'nın San Pablo Burgos takımına 59-64 mağlup olarak şampiyonluğu kaçırdı.. Rusya'nın Nizhny Novgorod kentinde düzenlenen 8'li finallerde adını finale yazdıran Kaf Kaf, son şampiyona diş geçiremedi.

Ufuk Sarıca'nın 2. döneminde harika bir sezon geçiren İzmir ekibi, önce Çekler'in ERA Nymburk takımını, ardından da favori olmadığı maçta bir diğer ACB ekibi Casademont Zaragoza'yı mağlup ederek finale yükseldi.

Son çeyreğe geride birmesine rağmen bitime az bir süre kala öne geçme şanslarını kullanamayan temsilcimiz, üzücü bir şekilde kaybetti.

FIBA tarafından 5. kez düzenlenen Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan 2. Türk takımı olan Pınar Karşıyaka, 8 yıl önce FIBA EuroChallenge'da final oynamıştı. Bu kupada ise Banvit, finalde kaybetmişti.

İzmir ekibi 2012-13 sezonunda, ev sahibi olduğu Final Four'da finalde Krasnye Krylya'ya, 17 sayı farkla öne geçmesine rağmen, 1 sayıyla mağlup olup olmuştu.

Avrupa'da 1975-1976 sezonundan beri 46 yıldır mücadele eden, 2010-11 sezonundan bu yana aralıksız 11 yıldır farklı Avrupa kupalarında boy gösteren Kaf-Kaf, daha önce Şampiyonlar Ligi'nde 2 kez çeyrek finalde elendi. Geçen sezon en büyük favorisi olduğu FIBA Europe Cup pandemi yüzünden yarı finalde iptal edilen Karşıyaka, bu kez finale ulaştı.

Pınar Karşıyaka yine finalde kaybetti!

ŞAMPİYONLUĞUNU ÖDÜLÜ 1 MİLYON EURO

Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olduğu takdirde 1 milyon Euro (10 milyon TL) ödül kazanacak. Daha önce katılım payı olarak 400 bin Euro, Play-Off'a kaldığı için 70 bin, adını 8'li Final'e yazdırdığı için de 100 bin Euro ödül alan Karşıyaka, finale çıkarak FIBA'dan en az 400 bin Euro (4 milyon TL) daha almayı garantiledi. Finali kaybeden taraf 400 bin Euro alırken, şampiyon 1 milyon Euro kazanacak.

Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olursa bu kupayı kazanan ilk, Avrupa'da kupa kaldıran 6'ncı Türk erkek basketbol takımı olacak. Daha önce Anadolu Efes, 1996 yılında Koraç Kupası'nı kazanıp Türk basketbolu adına bir ilki başardı. Beşiktaş, 2012 yılında Eurochallenge'ı müzesine götürdü. Galatasaray 2016'da, Darüşşafaka ise 2018'de ULEB Eurocup'ı havaya kaldırırken, Fenerbahçe 2017 yılında Euroleague şampiyonu olarak en büyük başarıyı elde etti. Karşıyaka'nın 2013'teki finalinin yanı sıra daha önce Tofaş ve Trabzonspor ise Avrupa'da finale çıkmalarına rağmen ikinci oldu. 

Pınar Karşıyaka yine finalde kaybetti! ile ilgili etiketler pınar karşıyaka Ufuk Sarıca FIBA Champions League
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.