Pınar Gültekin'in ailesinden 'haksız tahrik indirimi' tepkisi: İsyanım çok büyük olacak, 10 yıl konuşulacak!

Pınar Gültekin'i diri diri varile koyup yakan katil Cemal Metin Avcı'nın cezasının 'haksız tahrik' indirimi ile 23 yıla düşürülmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Acılı baba Sıddık Gültekin, "27 yaşında bir kızı diri diri yakan birine sadece 23 yıl verildi. Beni anlayan var mı? Ben isyan ediyorum. Benim isyanım çok büyük olacak. Benim isyanım 10 yıl konuşulacak." dedi. 

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i vahşi bir şekilde öldüren katil Cemal Metin Avcı ile kardeşi, annesi, babası, boşandığı eşi ve ortağı hakim karşısına çıktı. 13'üncü duruşma Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada karar açıklandı.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANDI

Mahkeme Cemal Metin Avcı'nın ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar verdi. Avcı'ya verilen müebbet hapis cezası haksız tahrik indirimi ile 23 yıla indi. Mahkeme tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verdi

ACILI ANNE: KIZIMI DİRİ DİRİ YAKTILAR. CEZAYI KABUL ETMİYORUZ

Pınar Gültekin'in ailesi, ağırlaştırılmış müebbet haip cezası verilen Cemal Metin Avcı'nın cezasının 'haksız tahrik' indirimi ile 23 yıla indirilmesine tepki gösterdi. Anne Şefika Gültekin, "Benim kızımı diri diri yaktılar. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz" dedi.

"BEN İSYAN EDİYORUM. İSYANIM 10 YIL KONUŞULACAK"

Duruşmadan sonra açıklama yapan Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, "Ne söyleyeceğimi gerçekten şaşırdım. İki senedir mücadele veriyoruz. Ama maalesef benim baştan sona kadar beklediğim buydu. 27 yaşında bir kızı diri diri yakan birine sadece 23 yıl verildi. Beni anlayan var mı? Ben isyan ediyorum. Benim isyanım çok büyük olacak. Benim isyanım 10 yıl konuşulacak." ifadelerini kullandı.

"KARŞI TARAF MADDİ OLARAK GÜÇLÜ"

"Bütün Türkiye'ye sesleniyorum, bütün kadınlara sesleniyorum" diyen Sıddık Gültekin, şöyle devam etti:

"Yarın ne olacak, hesabımı kimden isteyeceğim? Benim hesabımı kim verecek? Başka bir şey söyleyemiyorum, bir baba olarak iki senedir boşuna gidip geldik. Ben baştan sona bu mahkemenin böyle yağacağını biliyordum. Karşı taraf güçlü. Parasal, maddi olarak çok güçlü. Her şeyi baştan biliyorduk. Maalesef öyle de oldu."

"İSYANIM ÇOK BÜYÜK OLACAK"

Tele1 canlı yayınına katılan acılı baba Gültekin ayrıca, "27 yaşında bir kızı diri diri yakan birine sadece 23 yıl verildi. Beni anlayan var mı? Ben isyan ediyorum. Benim isyanım çok büyük olacak. Benim isyanım 10 yıl konuşulacak." dedi. 

"BU CEZAYI KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ"

Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin ise, "Hak, hukuk, adalet bu değil. Adalet Bakanı'na sesleniyorum, Cumhurbaşkanı'ndan rica ediyorum; adalet bu değil! Benim kızımı diri diri yaktılar. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Pınar Gültekin'in ailesinden 'haksız tahrik indirimi' tepkisi: İsyanım çok büyük olacak, 10 yıl konuşulacak! ile ilgili etiketler baba pınar gültekin Sıddık Gültekin aile tepki haksız tahrik indirimi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.