Pilatesin faydaları nelerdir?

Pilates deyince aklımıza sadece yağsız vücutlar gelmesin. Pilates vücudun güç ve esneklik kazanmasının yanı sıra daha bir çok faydası olan bir egzersiz türüdür. Pilates çeşitlerine göre faydalarıda değişen bir spordur.Gelin pilatesi yakından inceleyelim.

Pilates her gün daha çok insanın yaptığı ve merak ettiği bir egzersizdir. Son zamanlarda sosyal medyada paylaşılanlar, pilates ile elde edildiği söylenen fizikler insanları pilatese yönlendiriyor.

Pilates ilk olarak yirminci yüzyılın başlarında ortaya çıkan ve birinci dünya savaşında yaralananları rehabilite etmek amacıyla da kullanılan bir teknik.Bu sebeple pilates genel olarak tüm vücut güçlendirme egzersizleri yerine bedenin çekirdek-merkez bölgesine odaklanarak denge, esneklik, dayanıklılık ve duruşunu geliştirmeyi amaçlar.

Pilatesin faydaları nelerdir?

PİLATESİN FAYDALARI NELERDİR?

Evdelerimizde ve salonlarda uygulyabiliceğimiz pilates her derde deva mı? Pilates vücudun tamamını çalıştırır ve farklı kasları hedefler. Ayrıca, diğer sporlardan farklı olarak üst ve alt bedenleriniz arasında bir denge oluşturmanıza yardımcı olur. Ve daha bir çok özelliği vardır. Bu özellikler neler mi?

* Güç, esneklik ve dengede artış,
* Kasların şişkinleşmeden uzun ve zarif biçimlenerek güçlenmesi,
* Gövdenin merkezini desteklemek üzere derin abdominal(karın) kaslarının gelişmesi,
* Zihin-beden koordinasyonunu sağlanması,
* Bedeni, incinmeye daha az eğilimli hale getirecek etkili hareket biçimleri ile koşullandırmak,
* Stress seviyesinde düşüş, enerji hissinde artış,
* Doğru duruş hizasını sağlamak,
* Daha güçlü ve esnek bir omurga,
* Eklemlerin hareket alanı ve kabiliyetinde artış,
* Kan dolaşımını artış,
* Sırt ağrılarında azalma veya tamamen rahatlama,
* Doğru kas gruplarını entegre ederek, egzersizlerde ve yaşamda gereğinden çok kullanılan kas gruplarına binen yükte azalma,böylece incinme ve gerginlik olasılığında düşüş,
* Hareketlilik, çeviklik ve dayanımda artış,
* Bedenin görünümü ve hissinde iyileşme.

Pilatesin faydaları nelerdir? - Resim : 2

NE SIKLIKLA YAPILMALI?

Pilates yapmaya başlamaya karar verdiniz ama pilatesi ne sıklıkla yapacağımıza karar vermekte önemli. Hemen hemen her gün kaslarımızı yormak vücudumuzu zorlayabilir. Birer gün ara ile yapmak en doğrusu olucaktır.

PİLATESİN ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Pilatesin faydaları ve ne sıklıkla yapmamız gerektiğinden bahsettik. Peki ya pilatesin çeşitleri? Pilates çeşitlerine göre faydaları değişen bir türdür. Pilatesin üç çeşiti bulunmaktadır. 

- Matwork
- Yardımcı aletlerle yapılan pilates
- Aletli pilates

Pilatesin faydaları nelerdir? ile ilgili etiketler pilates faydaları çeşitleri nasıl yapılmalı zararları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.