'Pijamayla Doğan'lar ve Hande Fırat'a sert sözler

Haber 7 yazarı Esra Elönü, Hürriyet'in "Karar rahatsız" haberini sert bir dille eleştirdi.

Haberin kendisine hatırlattığı 28 Şubat günerinin acı hatırlarını okurlarıyla paylaşarak yazısına başlayan Elönü, "28 Şubatta mağdur olduk lakin asla mağlup olmadık, olmayacağız!" diye yazdı.

Doğan Grubu'nun patronu Aydın Doğan'ı "Biliniz ki pijamayla DOĞANLAR, halkın iradesinin üzerine yatmaya çalışıyor." sözleriyle eleştiren Elönü, haberin altında imzası olan gazeteci Hande Fırat'ı da hedef aldı.

İşte o yazı;

- Pijamayla 'DOĞAN'lar rahatsız

28 Şubat demek yara bandı demek geriye sardığımda acı, öfke ve şahit olmak var.

28 Şubat demek, postalların altından Hatice’nin, Ayşe’nin, Sümeyye’nin örtüsünü almak uğruna Musap gibi parça parça olmak demek!

28 Şubat demek, İkna odasını mescit yaptırana kadar secde secde dik durmak demek!

28 Şubat demek, Had bildirmeye kalkanlara hakkı haykırarak hudut çizmek demek!

Acı acı gülerek bakacağım olaylar serisi. 28 Şubat demek, birinci hamur alçakların vicdansızlıkta yok satması demek!

Köşe çamurlarının dindar kardeşlerimize sıçradığı zamanlar Allah'tan ki sileceklerimiz iyi çalışıyordu. O zamanlar alçaklıkta yüksek yapmış manşet hürriyetini Pijamayla Doğanlar kullanıyordu.

Şimdi beyinleri de zihniyetleri aynı çamurla gargara yapıyor, biliyorsunuz “Karargah rahatsız” manşeti yani çamuru iki gün önce atıldı. Hem attılar hem de tuttular farkındaysanız.

O Karargah değil, sizin kafa rahatsız! Sanırım dünden beri Mühimmatı vicdansızlık olan kağıttan karargahınızda, dilaltı hapları ekmek gibi gidiyor. Endişe, korku bünyenizde gırla.

Ahlak ve adamlık tashihten geçince düzelecek sayfalara benzemez. Sizi Allah düzeltsin.

Biliniz ki pijamayla DOĞANLAR, halkın iradesinin üzerine yatmaya çalışıyor. Hazır pijamayı giymişken, salağa yatıyor.

O zamanında postal poşeti olmuş dilinizi, zihniyetinizi rahatsız etmeye geldik.

O köşe cellatlarınızla secde avladığınız egonuzu rahatsız etmeye geldik.

O keskin nişancılığına güvenip adamlıkta ıskalayan yüzsüzlüğünüzü rahatsız etmeye geldik.

Hande Fırat meselesine gelince. Hande Fırat çift hatlı gazetecilik yaptı. Aynı anda hem FaceTime hem de karargaha bağlanabilme konforunu denedi.

Hande, Sathı müdafaayı değil hattı müdafaayı tercih etti. Vatanı telefon hattıyla korumak değildi mesele Hande, mesele sathı müdafaaydı.

Mesele 15 Temmuz gecesi şehadet yoklamasında ben de varım diyenler o manşeti görseydi ne hissederdi inceliğinde yazmak ve yaşamaktı.

Ama senin hatan yok Hande, hata seni bizim evin mücahidesi paketine saran bizde. Hata inan sende değil, sen sence gazetecilik yaptın ama bizim sükseli komplekslerimiz, rüzgar karşıdan gelince tel tel serinleyen hallerimiz. O portatif iskeletimiz, ezilen katlanabilen yüreğimiz.

Kusura bakma, biz sana elindeki bayrağı İstanbul surlarına diken Ulubatlı Hande muamelesi yaptık, verdiğimiz gazdan, aldığımız pozdan son derece RAHATSIZIZ be hande.

Ne diyeyim Allah bizi pijamayla Doğanların pusu uykusundan korusun!

Amin.

'Pijamayla Doğan'lar ve Hande Fırat'a sert sözler ile ilgili etiketler Esra Elönü Hürriyet Aydın Doğan Hande Fırat
GÜNÜN VİDEOSU

Metrobüste panik! Bir anda dumanlar yükseldi, trafik durdu!

Beylikdüzü’nde seyir halindeki metrobüsün arka kısmından yükselen dumanlar korkuttu. Yolcular metrobüsü panikle boşaltırken, dumanların çıktığı anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.