Peygambere ahlaksız diyen Diamond Tema'ya destek CHP'den geldi! İfade özgürlüğünün doğal bir sonucudur

Yaptığı sosyal medya yayınında Peygamber Efendimize "ahlaksız" dedikten sonra Arnavutluk'a kaçan Diamond Tema'ya destek CHP'den geldi. CHP Ataşehir ve Kadıköy Gençlik Kolları, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada Diamond Tema'ya destek verdiklerini açıkladı. İşte detaylar...

YouTube'de bir programda Peygamber Efendimize hakaret eden ve hakkında soruşturma başlatılan Diamond Tema, ülkeyi terk ederek Arnavutluk'a gitti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şahıs hakkında Hz. Muhammed ile ilgili yapılan hakaret içerikli paylaşım dolayısıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bir sosyal medya hesabından paylaşılan, Hz. Muhammed ile ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 16 Haziran 2024'te resen soruşturma başlatıldığını belirtti.

CHP'DEN DESTEK GELDİ

Hakkında soruşturma başlatılan şahsa ilk destek CHP'den geldi.

CHP Ateşehir ve Kadıköy Gençlik Kolları, sosyal medya hesaplarından konuya ilişkin yaptıkları paylaşımda; açılan soruşturmayı endişeyle takip ettiklerini belirterek hakarete dönük sözlere "İfade özgürlüğünün doğal bir sonucudur" dedi.

Ataşehir Gençlik Kolları paylaşımında şu ifadeleri kullandı;
Peygambere ahlaksız diyen Diamond Tema'ya destek CHP'den geldi! İfade özgürlüğünün doğal bir sonucudur
 

"DİAMOND TEMA'YA YÖNELİK AÇILAN SORUŞTURMAYI DERİN BİR ENDİŞEYLE KARŞILIYORUZ"

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilkeleriyle kurulmuş, insan haklarına saygılı, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. İfade özgürlüğü, demokrasimizin temel taşıdır ve herkesin düşüncelerini serbestçe ifade edebilmesini sağlar. Diamond Tema'ya yönelik açılan soruşturmayı derin bir endişeyle karşılıyoruz.

Peygambere ahlaksız diyen Diamond Tema'ya destek CHP'den geldi! İfade özgürlüğünün doğal bir sonucudur ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Beşiktaş kongresi güne damga vurdu: Galatasaray'a küfürlü tezahürat!

Süper Lig'de yarın oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesi gerilim tırmanmaya devam ediyor. Siyah-Beyazlılar'ın mali genel kurulunda Sarı-Kırmızılılar’a yapılan küfürlü tezahürat güne adeta damgasını vurdu.