Peygamber Efendimizin kabri nerede? Hz. Muhammed'in mezarı Yeşil Kubbe nerede?

İslam dininin peygamberi olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in kabri nerede sorusu gündemde. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırması sonrasında ön planda yer alan Hz. Muhammed’in mezarı araştırılmaya başlandı. Peki, Yeşil Kubbe nerede?

İslam alemi için iki kutsal şehir olan Mekke ve Medine, Peygamber efendimiz (SAV)'in kabri şerifinin bulunduğu yer olması açısından oldukça önemlidir. Türbesi hemen yeşil kubbenin altında bulunan Peygamber Efendimizi ziyaret etmek isteyenler, O'nun huzurunda durarak salat-u selam getirirler.

PEYGAMBER EFENDİMİZ’İN MEZARI NEREDE?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in kabri, İslam alemi için kutsal şehirlerden biri olan Medine'de bulunmaktadır. Hz. Muhammed’in mezarı Medine şehrinin içinde bulunan Yeşil Kubbe’nin hemen altındadır.

Peygamber Efendimiz’in yattığı bu türbenin hemen önünde altın parmaklıklar bulunur. Bu altın parmaklıklı bölüme "Şebeke-i Saadet" adı verilir. Bu bölümün özel işlerini ve hizmetini gerçekleştiren kişilerin dışında herhangi birinin de buraya girmesi kesinlikle yasaktır.

Peygamber Efendimizin kabri nerede? Hz. Muhammed'in mezarı Yeşil Kubbe nerede?

Peygamber Efendimiz’in kabrine ravza-i mutahhara adı da verilmektedir. Aynı zaman bu bölüm Riyazul Cenne, yani cennet bahçeleri olarak da bilinmektedir. Mescid-i Nebevi, Mekke kentinde bulunan Mescid-i Haram'dan sonra İslam alemi açısından en kutsal kabul edilen yerler arasındadır.

Peygamber Efendimiz’in kabri Medine'de, Mescid-i Nebevi'nin içinde bulunmaktadır. Bu mescidin içerisinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ile birlikte Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'in de kabirleri bulunur.

Peygamber Efendimizin kabri nerede? Hz. Muhammed'in mezarı Yeşil Kubbe nerede? ile ilgili etiketler Hz. Muhammed peygamber efendimiz yeşil kubbe
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.