Peygamber Efendimiz’e (sav) hakaret eden hadsiz Birgün yazarı Kutay’a Şenocak’tan sert tepki

Ders verdiği Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğrencisiyle girdiği polemik üzerine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) hakkında ağza alınmaz sözler sarfeden Birgün yazarı Kutay’a İlahiyatçı İhsan Şenocak çok sert tepki gösterdi.

İlahiyatçı İhsan Şenocak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav) hakaret ederek, hadislere ve şehitlerimize dil uzatma cüretini gösteren Birgün Gazetesi yazarı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Kutay hakkında bildiri yayımladı.

Birgün yazarının ahlaksızlığına kayıtsız kalmayan Şenocak, talebeleriyle birlikte düzenlediği protesto gösterisinde bildiri yayımlayarak yetkililerden harekete geçmesini istedi.

Peygamber Efendimiz’e (sav) hakaret eden hadsiz Birgün yazarı Kutay’a Şenocak’tan sert tepki

ŞENOCAK'TAN SERT TEPKİ

Olaya ilişkin bildiri yayımlayan Şenocak, bir önceki gün de sosyal medya hesabından duruma sert tepki göstermiş, Peygamber müjdesine mazhar olan Fatih'in şehrinden lağım ağızlı Kutay'ı kovmuştu.

Peygamber Efendimiz’e (sav) hakaret eden hadsiz Birgün yazarı Kutay’a Şenocak’tan sert tepki - Resim : 2

Şenocak paylaşımında, "Yıldız Teknik Üniversitesinde iffet abidesi Peygamber Efendimize(sav) en hayasız ifadelerle saldıran uğur kutay adındaki tescilli kafiri görevde tutmak küfürbazlığa ödül,Allah Rasulüne ihanettir.Haysiyetin varsa Peygamberimizin(as) övdüğü SULTAN FATİHİN fethettiği şehirden defol!" ifadelerine yer vermişti.

NELER YAŞANDI?

Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay, derste Peygamber Efendimiz’e (SAV) ağza alınmayacak hakaretler etmiş derste müfredat dışı konulara girerek öğrencilerini de azarlamıştı.

Şehit aileleri ve şehadet kavramına daß dil uzatan Kutay, inananları, cesetlere ilgi duyan nekrofili hastalarıyla da ilişkilendirmiştir. Kutay’ın ahlaksızlığına kayıtsız kalmayan öğrenciler ise bu çirkin sözlere tepki göstermiş, “Müslümanların yaptığı saçmalıkları İslam’a atfedemeyiz” diyerek karşı çıkmıştı.

Kutay ise hadsizlikte sınır tanımayarak “Sen İslam propagandasının dayattığı zekanın bir ürünüsün” karşılığını vermişti. Çirkin ifadelerden rahatsız olan öğrenciler, bir dilekçe ile derste yaşananları Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne bildirmişti. Kutay’ın daha önce de alanı olmadığı halde dini konularda yorum yaptığı, İslam’a ve Müslümanlara hakaret ettiği ortaya çıkmıştı.

Peygamber Efendimiz’e (sav) hakaret eden hadsiz Birgün yazarı Kutay’a Şenocak’tan sert tepki ile ilgili etiketler Hz. Muhammed Yıldız Teknik Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.