Petrolden ekonomiye 700 milyon dolar katkı!

Yapılan yatırımlarla birlikte, enerjide yerlileşme ve millileşme artıyor. Diyarbakır ve Siirt’te, üç sahada keşfedilen 22.52 milyon varil petrol rezervi ekonomiye büyük katkı sağlayacak. Hesaplamalara göre,3 kaynaktan yaklaşık 700 milyon dolar gelir elde edilecek.

Türkiye yerli ve milli enerji alanında yaptığı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yapılan yatırımlarla birlikte, enerjide yerlileşme ve millileşme artarken, dışa bağımlılık da gün geçtikçe azalıyor. Bu çerçevede Diyarbakır ve Siirt’te yeni petrol rezervleri keşfedildi. Müjdesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in verdiği yeni keşiflerle ilgili detaylar da belli olmaya başladı.

50 KUYU DAHA AÇILACAK

Siirt’te geçen ay bulunan Demirkuyu-1 sahası 11.2 milyon varil, yerinde rezerv kapasitesine sahip. Günlük üretimin 450 varil olduğu kuyuda hedef, üretimi 1000 varile çıkarmak. Diyarbakır’daki Mermer-1 sahasında, yerin 3 bin 500 metre altı çatlatılarak keşfedilen petrol rezervinde ise günlük 200 varil üretim yapılacak. 5.26 milyon varillik yerinde rezervin ülke ekonomisine kazandırılacağı bölgede, 50 kuyuda daha aynı yöntemin kullanılması hedefleniyor. Yeni keşif yapılan bir diğer kuyu da, Diyarbakır'daki Hançerli-5. Burada yeni açılan petrol kuyusuyla mevcut günlük üretim 9 kat artırılarak 910 varilin üzerine çıkarıldı.

Petrolden ekonomiye 700 milyon dolar katkı! ile ilgili etiketler Diyarbakır Siirt Petrol
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.