Petrol zengini ama güneşe yatırım yapıyor

Suudi Arabistan, 2030 yılına kadar enerji karışımının yarısını yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi hedeflediğini açıkladı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Arab News’in haberine göre, Suudi Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Politikaları Genel Müdürü Muneef Al-Muneef, Krallığın yenilenebilir enerji portföyünü genişletme konusundaki devam eden kararlılığını tekrarladı.

Petrol zengini ama güneşe yatırım yapıyor

Al-Muneef, şu anda farklı gelişim aşamalarında olan 22,8 GW yenilenebilir enerji projeye sahip olduklarını belirterek, 2,8 GW’ın yıl sonundan önce faaliyete geçeceğini söyledi. Ayrıca, bakanlığın bu projeler için elektrik satın alma anlaşmalarını imzalamasının ardından ilave 4 GW’lık projenin inşaatının yakında başlayacağını ve fazladan 8 GW’ın da uygulama aşamasına gireceğini açıkladı.

Suudi Arabistan’ın yıl sonundan önce 8 GW’lık yenilenebilir enerji projesini daha ihaleye çıkaracağını söyleyen Al-Muneef, bu projelerin öncelikle talep ve potansiyele dayalı olarak Krallık genelinde stratejik olarak konumlandırılan güneş ve rüzgâr enerjisi girişimlerinden oluştuğunu ekledi.

Al-Muneef, Krallığın ulusal hedeflerine ulaşmak için kullanılabilecek diğer yeniliklerin performansını sürekli olarak izlediğini ifade ederek,  depolama teknolojileri konusunda da tüm teknolojileri değerlendirdiklerini belirtti.

Petrol zengini ama güneşe yatırım yapıyor ile ilgili etiketler ekonomi Güneş Enerjisi Petrol Suudi Arabistan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.