Petek Dinçöz, Gamze Erçel... Ünlü isimler, depremzede çocuklara koruyucu aile olmak için harekete geçtiler

Oyuncu Hande Erçel’in influencer ablası Gamze Erçel ve eşi Caner Yıldırım, şarkıcı Petek Dinçöz ve iş insanı eşi Nida Büyükbayraktar, modacı Burcu Sedef ve fenomen Ece Ronay, depremde ailesini kaybetmiş çocuklardan birine ‘koruyucu aile’ olmak için başvuru yaptıklarını duyurdular.

Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı belirlenen çocukların, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerin yanlarına yerleştirildiği, yeni aile adaylarının e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği bildirilmişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: "Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirilmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin aile ve sosyal hizmetler il müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz."


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koruyucu aile olunabileceğini açıklamasının ardından ünlü isimler harekete geçti.

GAMZE ERÇEL & CANER YILDIRIM

Ünlü oyuncu Hande Erçel'in ablası Gamze Erçel ve Caner Yıldırım, depremzede bir bebeğin koruyucu ailesi olabilmek için başvuru yaptıklarını açıkladılar. Erçel'in eşi Caner Yıldırım haberi, sosyal medya platformu Instagram üzerinden duyurdu. Kızları Mavi'nin hastalığıyla sarsılan çiftin bu paylaşımı takipçilerine duygusal anlar yaşattı.

Caner Yıldırım paylaşımında, "Biz eşimle böyle bir karar verdik. Bir bebeğin ailesi olmak için başvuru yaptık. Zor bir süreç olacak, uzun sürecek yarın hemen cevap gelmeyecek. Ama yapmaya karar verdik ve eğer uygun görülürsek en iyi şekilde yapacağız. Lütfen enerjiniz motivasyonunuzu diri tutmak için ani yüklemeler yapmayın, hayattakileri yaşatmamız için 10 gün sonra da aynı motivasyona ihtiyacımız olacak. İnsanların barınması için kira yardımlarına ihtiyaç olacak. Çocuklar için desteğe ihtiyaç olacak... Kimseye kızmayın sen niye bir şey yapmıyorsun diye. Onların da bir planı vardır." dedi.

caner yıldırım - gamze erçel

 

PETEK DİNÇÖZ  & NİDA BÜYÜKBAYRAKTAR

2022 yılının Ağustos ayında nikah masasına oturan ünlü şarkıcı Petek Dinçöz ile iş insanı eşi Nida Büyükbayraktar da depremde kimsesiz kalmış bir çocuğa koruyucu aile olmak istediğini duyurdu.

Instagram'dan açıklama yapan şarkıcı, "Eşim Nida Büyükbayraktar ve ben (Petek Dinçöz) depremde kimsesiz kalmış bir çocuğumuzun koruyucu ailesi olmak ve bu sorumluluğu almak istiyoruz" diyerek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Eski Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'u etiketledi.

PETEK DİNÇÖZ

ECE RONAY

Petek Dinçöz'ün bu paylaşımının altına yorumda bulunan şarkıcı ve sosyal medya fenomeni Ece Ronay da koruyucu aile olması istediğini belirtti: ''Ben de istiyorum ama nereye ulaşmam gerektiğini bilmiyorum eğer öğrenirsen bana da bilgi verir misin ❤️''

Petek Dinçöz, Gamze Erçel... Ünlü isimler, depremzede çocuklara koruyucu aile olmak için harekete geçtiler - Resim : 4

BURCU SEDEF

Ünlü modacı Burcu Sedef sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, depremzede bir çocuğun koruyucu annesi olmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

burcu sedef koruyucu anne

 

 

 

 

 

Petek Dinçöz, Gamze Erçel... Ünlü isimler, depremzede çocuklara koruyucu aile olmak için harekete geçtiler ile ilgili etiketler Koruyucu Aile deprem Gamze Erçel Petek Dinçöz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.