Ukrayna, tatbikatlarında Türk savaş stratejilerini deniyor!

Ukrayna, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ı geri almak için başlattığı operasyonlarda 44 günde zafere ulaşmasında büyük bir paya sahip olan Türk SİHA'larının savaş stratejisini tatbikatlarında deneme kararı aldı. Bayraktar TB2'lerin de yer aldığı tatbikatlarda, Türkiye'nin yakın dönemdeki operasyonlarındaki stratejileri de uygulanıyor. İşte detaylar...

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusu karşısında 44 gün içinde ezici bir zafer elde etmişti. Azerbaycan ordusunun Karabağ’daki tarihi zaferin ardından, Türkiye’nin de Suriye’de uyguladığı, tank, piyade ve topçu gibi geleneksel birliklerin İHA/SİHA’larla birlik içinde hareket ettiği savaş stratejisi büyük ilgi uyandırmıştı.

UKRAYNA, TÜRK STRATEJİSİNİ DENİYOR

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; benzer strateji, bugünlerde Ukrayna ordusu tarafından deneniyor.

Büyük çaplı bir askeri tatbikat başlatan Ukrayna ordusu, keşif ve saldırı dronlarını geleneksel kuvvetlerle, yani tanklar, piyade ve toplar ile birlikte kullanarak, Suriye ve Karabağ örnekleriyle, olası operasyonlara karşı hazırlanıyor.

BAYRAKTAR TB2'LER EN ÖNDE

Ukrayna ordusu, tatbikatta Türkiye’den aldıkları Bayraktar TB2’leri de yoğun olarak kullanıyor.

Ukrayna, tatbikatlarında Türk savaş stratejilerini deniyor! ile ilgili etiketler Ukrayna SİHA Türkiye Azerbaycan tb2 Bayraktar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.