Pervin Buldan ve 8 HDP'linin fezlekesi yolda

HDP'nin eş Genel Başkan'ı Pervin Buldan'ın da aralarında olduğu 9 milletvekili hakkında fezleke hazırlanıyor. 6 - 8 Ekim olayları ile ilgili hazırlanan fezlekeyle, terör eylemlerine destek veren vekillerin dokunulmazlığının kaldırılıp yargılanması isteniyor.

6 - 8 Ekim tarihinde düzenlenen Kobani olayları ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada iddianame kabul edildi. HDP Eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı iddianamenin kabulü sonrası yeni bir adım atıldı.

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre: Olayların yaşandığı tarihte HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olan milletvekilleri hakkında fezleke hazırlanmasına karar verildi.

DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASI VE YARGILANMALARI TALEP EDİLİYOR

37 kişi hayatını kaybettiği Kobani olayları sırasında Türkiye genelinde yaşanan terör eylemlerinde yaptıkları çağrılar nedeniyle 'azmettirici' sıfatıyla sorumlu tutulan vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılıp yargılanmaları talep ediliyor.

Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen isimler arasında HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Van Milletvekili Sezai Temelli, Mardin Milletvekili Pero Dundar gibi isimler bulunuyor.

FEZLEKELER MECLİS'E GÖNDERİLECEK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz'ın hazırlayacağı fezlekeler Adalet Bakanlığına gönderilecek.

'Dokunulmazlıkların kaldırılması' istemiyle hazırlanan fezlekeler daha sonra TBMM'ye sevk edilecek.

MECLİS'TE OYLANIP SON KARAR VERİLECEK

Meclis'e ulaşan fezlekeler ilgili komisyonlarda ele alınmasının ardından Meclis Genel Kurulunda görüşülüp oylanacak.

Kurulda dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde karar alınması halinde HDP'li milletvekilleri için adli süreç başlayacak.

 GİZLİ TANIK HER ŞEYİ ANLATMIŞTI

Öte yandan Kobani olayları ile ilgili gizli tanık olan Mahir isimli kişi, eylemleri bir üst seviyeye taşımak için  KCK Türkiye sözcülüğünün HDP Merkez Yönetme Kurulu (MYK) toplantısına katıldığını aktarmıştı.

Mahir, "Bu toplantıda, MYK'ya karar aldırıldı. 6 Ekim 2014'de daha MYK toplantısı devam ederken acil yazılı bir çağrıda bulunuldu. Bu çağrı ‘Halkarımızı sokağa çıkmaya ve çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz' şeklindeydi. Bu çağrıların akabinde HDP, DBP, HDK, DTK, gibi yapılanmalar tarafından da başkaldırı çağrıları yapıldı." ifadelerini kullanmıştı.

Pervin Buldan ve 8 HDP'linin fezlekesi yolda ile ilgili etiketler HDP Pervin Buldan Meclis fezleke
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.