Son dakika... Peru’da cezaevinde koronavirüs isyanı: 9 ölü

Son dakika... Peru’nun başkenti Lima’da bulunan Miguel Castro Hapishanesi’nde birkaç mahkumun koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybetmesi ve yetersiz sağlık koşulları yüzünden isyan çıktı. Çıkan olaylarda 9 mahkum hayatını kaybetti.

Çıkan isyanda 9 mahkum hayatını kaybetti. İsyanın kontrol altına alındığı belirtilirken Ulusal Cezaevi Enstitüsünden (INPE) yapılan açıklamada, hayatını kaybeden 9 kişinin yanı sıra 60 gardiyan, 5 polis memuru ve iki mahkumun yaralandığını belirtti.

Son dakika... Peru’da cezaevinde koronavirüs isyanı: 9 ölü

ENFEKTE OLAN MAHKUM SAYISI 600'E YÜKSELDİ

Hapishanede hafta sonu 2 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e, enfekte olan mahkum sayısı ise 600’e yükseldi. Virüsün yayılması üzerine mahkumlar arasında artan korku ve endişe sonucu isyan çıktı.

Son dakika... Peru’da cezaevinde koronavirüs isyanı: 9 ölü - Resim : 2

Dün de Lima’nın kuzeyindeki bir hapishanede mahkumlar koronavirüs tedbirlerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle 2 saatlik bir protesto gösterisi düzenlemişti.

(İHA)

Son dakika... Peru’da cezaevinde koronavirüs isyanı: 9 ölü ile ilgili etiketler Peru cezaevi Koronavirüs kovid-19 corona covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.