Perspektif çizim nedir? Nasıl yapılır?

Perspektif, iki boyutlu yüzeye üç boyutlu görsel etki kazandırmak için nesnenin ve mekanın görünümünün belirli teknikler kullanarak kağıda aktarımıdır. Son dönemlerde özellikle sosyal medyada popüler olan perspektif çizimin ne olduğu ve nasıl yapıldığı merakla araştırılıyor. Peki, perspektif çizim nedir? Nasıl yapılır? ayrıntılar haberimizde... 

Son dönemlerde bireylerin hobi olarak benimsediği uğraşların başında da çizim yeteneği geliyor. Çizim konusunda ise en popüler olan tür perspektif çizi. Perspektif çizimin ne olduğu ve nasıl yapıldığı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, perspektif çizim nedir? Nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Perspektif çizim nedir? Nasıl yapılır?

PERSPEKTİF ÇİZİM NEDİR?

Perspektif çizimde, besneler ve mekan farklı bakış açılarından değişik görünüm şekilleri oluşturabilirler, en basit ifade ile nesneler uzaklaştıkça görünüşleri gerçek görünüşlerinden farklılaşarak küçülür, bu farklılaşma çizimin yanı sıra perspektif bilimi ile  optik ve matematik olarak ta  ifade edilebilir. 

PERSPEKTİF ÇİZİM NASIL YAPILIR?

Planlanan proje perspektif olarak hazırlanır. proje başlamadan çok önce bitmiş şekli üzerinde daha teferruatlı çalışmalar yapılır. En basit perspektif çizim, bir kağıt üzerine çizilen yatay izgidir. Bu yatay çizgi mesela o bölgenin ufuk hattını temsil eder. Bu çizgi üzerine bir gemi ve biraz üzerine bulutlar konulursa gökyüzü de temsil edilmiş olur. Gemiyle çizim yapanın arasındaki mesafe yaklaştıkça boyutları büyüyen diğer cisimler sıralanır.

 

Perspektif çizim nedir? Nasıl yapılır? ile ilgili etiketler perspektif perspektif çizim
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.