Perşembe gecesi hangi dualar okunur? Perşembe gecesinin önemi nedir?

Perşembeyi cumaya bağlayan gece müslüman aleminde önemli bir yere sahip olup bu mübarek günde okunacak duaların daha faziletli olacağı birçok kişi tarafından bilinmektedir. Bu gece okunan duaların kabul olduğu söylenir. Peki, Perşembe gecesi hangi dualar okunur? Perşembe gecesinin önemi nedir? Detaylar haberimizde...

Dinimizce perşembe gecesi mübarek gecelerden biridir. Özellikle perşembeyi cumaya bağlayan gece tüm dua ve dileklerin kabul edildiği gecedir. Cuma gününe Perşembe gecesinden itibaren girildiği için perşembe geceleri de önem taşır. O gecelerde ibadete ağırlık vermek de son derece önemlidir. Birçok kişi perşembe günü hangi duaların okunacağını araştırıyor. Peki, Perşembe gecesi hangi dualar okunur? Perşembe gecesinin önemi nedir? Detaylar haberimizde...

Perşembe gecesi hangi dualar okunur? Perşembe gecesinin önemi nedir?

PERŞEMBE GECESİ HANGİ DUALAR OKUNUR?

Kişinin nefsini terbiye eden ve onu her türlü zararlı alışkanlıklardan kurtaran dua;

Bismillahirrahmanirrahim...

Ve kur rabbığfir verham ve ente hayrur rahımın (amin).

Duanın Türkçe meali;

De ki: “Rabbim! Bağışla, merhamet et. Çünkü sen merhamet edenlerin en hayırlısısın!” (Mü’minûn-118).

Zor durumlardan kurtulmayı temin eden dua;

Bismillahirrahmanirrahim

Ve lillahi ma fis semavati ve ma fil ard ve kefa billahi vekıla (amin)

Dua'nın Türkçe meali;

Göklerdeki her şey, yerdeki her şey Allah’ındır. Vekil olarak Allah yeter. (Nisa-132)

Her türlü hastalık için okunan şifa duası

Bismillahirrahmanirrahim

Ve iza merıdtü fe hüve yeşfın. (amin)

Şura suresi 80. ayeti kerimesinin Türkçe meali

Bismillahirrahmanirrahim

“Hastalandığımda da O bana şifa verir.” (Şuara-80)

Özel hayatla ilgili her türlü sorunun çözümü için okunan dua;

Bismillahirrahmanirrahim

Vedduha. Velleyli iza seca. Ma vedde’ake rabbüke ve ma kala. Ve lel’ahıretü hayrün leke minel’ula. Ve lesevfe yu’tıyke rabbüke feterda. Elem yecidke yetiymen feava. Ve vecedeke dallen feheda. Ve vecedeke ‘ailen feağna. Femmel yetiyme fela takher. Ve emmessaile fela tenher. Ve emma binı’meti rabbike fehaddis. (amin)

Duha suresinin Türkçe meali

Kuşluk vaktine andolsun. Karanlığı çöktüğü vakit geceye andolsun ki, Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da. Muhakkak ki âhiret senin için dünyadan daha hayırlıdır. Şüphesiz, Rabbin sana verecek ve sen de hoşnut olacaksın. Seni yetim bulup da barındırmadı mı? Seni yolunu kaybetmiş olarak bulup da yola iletmedi mi? Seni ihtiyaç içinde bulup da zengin etmedi mi? Öyleyse sakın yetimi ezme! Sakın isteyeni azarlama! Rabbinin nimetine gelince; işte onu anlat.

Ruhsal sıkıntılardan ve vesveseden kurtulmaya vesile olan dua;

Bismillahirrahmanirrahim

Elem neşrah leke sadrek. Ve vada’na ‘anke vizreke. Elleziy enkada zahreke. Ve refa’na leke zikreke. Feinne me’al’usri yüsren. İnne me’al’usri yüsren. Feiza ferağte fensab. Ve ila rabbike ferğab (amin)

İnşirah suresinin meali

(Ey Muhammed!) Senin göğsünü açıp genişletmedik mi? Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı? Senin şânını yükseltmedik mi? Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul. Ancak Rabbine yönel ve yalvar.

Perşembe gecesi özellikle Perşembeyi cumaya bağlayan gece dinimizce mübarek bir gecedir ve bu gecede edilen tüm duaların kabul olacağına inanılır.

Önce boy abdesti alınır. Sonra hacet namazına niyet edilir.Namaz tamamlandıktan sonra Allah’tan hacet neyse o istenir.

Namazda aşağıdaki ayetler okunur:
1. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî
2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
2. Rekâtın sonunda : Ettehiyyâtü + Allahümme salli + Allahümme bârik
3. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.

Bunun dışında bu mübarek gecede Kuran-ı Kerim ve Yasin okumanın sevabı büyüktür.

PERŞEMBE GECESİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Dinimizce perşembe gecesi mübarek gecelerden biridir. Özellikle perşembeyi cumaya bağlayan gece tüm dua ve dileklerin kabul edildiği gecedir. Hz. Muhammed (SAV) Perşembe gecesi ile ilgili şöyle buyurur:

“Perşembeyi Cumaya bağlayan gece olunca, gecenin son üçte birinde kalkabilirsen kalk. Çünkü o an meleklerin hazır bulunduğu bir andır. O saatte yapılan dua makbuldür. Kardeşim Ya’kub da evlatlarına, ‘Sizin için Rabb’ime istiğfar edeceğim, hele Cuma gecesi bir gelsin’ derdi. Eğer o vakitte kalkamazsan gecenin ortasında kalk. Bunda da muvaffak olamazsan gecenin evvelinde kalk. Dört rek’at namaz kıl. Birinci rek’atte, Fatiha ile Yasin Sûresini oku, ikinci rek’atte Fatiha ile Duhân Sûresini oku, üçüncü rek’atte Fatiha ile Secde Sûresini oku, dördüncü rek’atte Fatiha ile uzunca Tebâreke Sûresini oku. Teşehhüdü bitirdiğin vakit Allah’a hamdet, Allah’a senayı da güzel yap, bana ve diğer peygamberlere salât oku, bunu güzel yap. Erkek ve kadın mü’minler için ve senden önce gelip geçen mü’min kardeşlerin için istiğfar et.”

 

Perşembe gecesi hangi dualar okunur? Perşembe gecesinin önemi nedir? ile ilgili etiketler İslam İslamiyet Perşembe Günü 2019 dua
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.