Perseid meteor yağmurları ne zaman? 2021 Perseid Türkiye'den görülecek mi?

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) tarafından açıklanan 2021 doğa olayları takviminde Perseid meteor yağmurları için geri sayım başladı. Halk arasında “yıldız kayması” olarak da nitelendirilen 2021 Perseid meteor yağmurları ne zaman sorusu akıllara geldi.

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) tarafından hazırlanan "Gök Olayları Yıllığı" takvimi açıklandı. Buna göre; herkesin merakla beklediği Perseid meteor yağmurlarının ne zaman başlayacağı da netlik kazanmış oldu.

Her sene önemli gök olaylarının aylara göre derlendiği ve gökyüzü meraklıları tarafından araştırılan Perseid meteor yağmurları için geri sayım başladı.

2021 Perseid Meteor Yağmurları Ne Zaman?

NASA tarafından daha önce açıklanan ve TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) tarafından da doğrulan Perseid meteor yağmurları çıplak gözle 11 Ağustos 2021 Çarşamba yatsı vaktinden itibaren başlayarak, 12 Ağustos 2021 Perşembe şafak vaktine kadar gözlemlenebilecek.

Perseid Meteor Yağmurları 2021

Eğlenceli bir meteor yağmuruna tanık olma şansını en iyi şekilde değerlendirebilmek için;

• Öncelikle her türlü ışık kirliliğinden uzak durmalısınız. Şehir ışıklarından kaçmadığınız durumlarda saatte yalnızca birkaç tane görebilirsiniz. Mümkünse tamamen karanlık yerlerde durmalısınız.

• Mümkünse bina, ağaç ve dağ gibi görüş alanınızı daraltacak şeylerden uzak kalarak kendinize gece gökyüzünün geniş bir manzarasını sunan bir yer ayarlayın.

• Yanınıza yatar bir koltuk alarak beklemek en iyisi olacaktır. Bu olmazsa, yere uzanacak bir örtü de yeterli olacaktır. Bu şekilde, tüm zaman boyunca başınız arkaya eğik halde durmak zorunda kalmayacağınızdan boynunuza gereksiz bir yük bindirmemiş olacaksınız.

• Gözlerinizin karanlığa alışması için yaklaşık bir yarım saat kadar beklemelisiniz. Parlak bir yerden geliyorsanız veya akıllı telefonunuzun ekranına bakıyorsanız, gözlerinizin daha düşük ışık seviyelerine alışması için zamana ihtiyacınız olacaktır.

Bunların yanında hava şartlarının da çok büyük bir önemi bulunmaktadır. Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece bulunduğunuz yerde havanın bulutlu olup olmadığını da öğrenmelisiniz. Meteor yağmurlarını gözlemleyebilmek için havanın açık olması şarttır.

Havanın açık olması durumunda Türkiye'nin neresinde olursanız olun Perseid meteor

Perseid (Kahraman), 12-13 Ağustos, 60 adet

Orionid (Avcı), 20-21 Ekim, 20 adet

Leonid (Aslan), 17-18 Kasım, 15 adet

Geminid (İkizler) 13-14 Aralık, 120 adet

Perseid meteor yağmurları ne zaman? 2021 Perseid Türkiye'den görülecek mi? ile ilgili etiketler TÜBİTAK NASA meteor yıldız kayması perseid meteor yağmuru
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.