PERDE ARKASINDA FRANSA VAR!

SuperHaber programcısı Metehan Demir ile SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan, gündemin sıcak başlıklarını değerlendirdi...

Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz bölgesinde pazar akşamından bu yana Ermenistan'ın saldırısıyla başlayan çatışmalar sürüyor. Saldırı sonrasında hemen Erivan yönetimine misliyle karşılık veren Bakü yönetimi, Ermeni tacizlerine ve hukuksuzluğuna karşı taviz vermeyeceğini açıkça gözler önüne serdi. Saldırının ilk gününden bu yana Ermenistan'a misliyle karşılık vermeye devam eden Azerbaycan, Ermeni cephelerini bombardıman altına alırken, sınır bölgesinde uçuş gerçekleştiren SİHA'lar da çok etkili ve kuvvetli mühimmatlar ile askeri üsler, kışlalar, cephanelikler ve askeri sevkiyat yapan araçları vurdu.

Çatışmanın "savaş bölgesi" olan Dağlık Karabağ'da değil de Tovuz sınır bölgesinde yaşanıyor olması beklenmedik bir durum olarak değerlendirilirken, SuperHaber programcısı Metehan Demir çatışmanın perde arkasını SuperHaber YouTube kanalında açıkladı.

PERDE ARKASINDA FRANSA VAR!

Bölgede yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendiren Demir, "Aslında bu konu o kadar önemli ki. Türkiye’de yoğun gündem var, başka konular da konuşuluyor ama hep söylüyorum uluslararası strateji ve uluslararası tehdit analizi daima Türkiye’nin geleceği için kritik olduğunu. Parçaları birleştirerek gidelim. Ermanistan, Fransa ve Rusya'nın kontrolünde. Fransa artık Rusya’ya göre özellikle çok daha önlerde yer almaya başladı. Zaten can hıraş sözde Ermeni Soykırımı tasarılarını nasıl desteklediğini ve Fransa’nın arkasında olduğunu bilirsin. Fransa, başka Libya’da da karşımıza çıkıyor. Libya’da Türkiye’nin çok daha ön aldığını kontrolden çıktığını söylüyor. Fransa bizim Suriye’de, Yunanistan’ın yanında Ege’de, Kıbrıs’ta üs almaya çalışıyor orada karşımıza çıkıyor, Doğu Akdeniz’de karşımıza çıkıyor. Fransa bizim için nerdeyse yeni Yunanistan oldu. Yunanistan’ın bile rolünü çalabilecek durumda. Bunları yan yana birleştiğimizde en başta Fransa şu an Erivan üzerinde en etkili ülke. Türkiye bu kadar dertle uğraşıyor bak; Suriye, Libya, Irak, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Ege, Karadeniz gibi birçok noktada dikkat etmemiz gereken süreçler var. Fransa neden Ermenistan’a doğu cephesinde de Türkiye’nin kafasını karıştıracak bir şeklinde ‘Sen de şuradan bir giriver’ demesin? Komplo teorisi değil bu. Ermenistan’ın saldırdığı yer Tovuz bölgesi. Normalde Nagorno Kara Valilikleri, Dağlık Karabağ bölgesinde çatışmalar olur. Dağlık Karabağ gerçekten uluslararası hukuk ve uluslararası adalet garabetidir. Ermenistan işgal altında, kimse sesini çıkartmıyor buna. Azeri toprakları Ermenistan kontrolünde, Karabağ bölgesi ve çevresi. Bunlarla ilgili görüşmelerde normalde herkes istediğini alır uluslararası ülkeler baskı yapsa ama Çöktüler... Şimdi de utanmadan Tovuz bölgesine saldırıyorlar. Hulusi Akar’ın açıklamaları önemli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da çok sert bir açıklama gelecek diye duyuyorum. Ama ne yapıyorlar? Türkiye’yi oraya da çekiyorlar. Doğu cephesinde yeni dikkat dağıtacak yoğunlaşması gereken bir bölge. Söylemler o kadar provokatif ve profesyonel çalışılmış ki Ermenistan’ın. Diyor ki; ‘Sizin barajınızı vururuz’ Azerbaycan da savunma refleksiyle; ‘Biz de sizin Metzamorlük tesisinizi vururuz’ diyor. Metzamorlükler bizim sınırın dibinde. Nükleer santral gibi vurma işlemini konuşarak bu işlerle iyice Türkiye’nin kafasını karıştırıyorlar. Tovuz bölgesinin özelliği; tren yolları var, enerji hatlarına çok yakın… Yani Türkiye’yi orada iyice iğrelti ediyorlar. Türkiye’nin askeri teçhizat ve eğitim desteği her konuda Azerbaycan’a devam edecektir. Orada Nahçıvan diye bir bölge var. Türkiye için Nahçıvan Cumhuriyeti çok kritik ve değerlidir. Bana kalırsa, Azerbaycan-Ermeni çatışmasının bir bölümü de Türkiye’nin doğuda çok hassas ve yakın olan bir ülke ile sorun çıkartılmasını bir taşeron üzerinden sağlayarak, Türkiye yeni bir cephe alsın yeni bir güç dağılımında oralara kaysın diye zorlama var. Komplo teorilerinden uzak duralım ve resmi çok iyi okuyalım." ifadelerini kullandı.

'Metehan Demir ile Gündem' yeni bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

PERDE ARKASINDA FRANSA VAR! ile ilgili etiketler Metehan Demir Ermenistan Çatışma metehan demir ile gündem SİHA'lar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.