Pep Guardiola: Yetkililerin bizi dinlemesinin tek yolu greve gitmektir

Lig yönetimi teknik direktörlerden gelen taleplere kulak asmıyor. Milyonlarca izleyiciye ulaşan "Boxing Day" iptal etmeyi düşünmeyen lig yönetimine Manchester City'nin hocası Pep Guardiola'dan anlamlı bir tepki geldi. İspanyol çalıştırıcı "Yetkililerin bizi dinlemesinin tek yolu greve gitmektir" dedi. Guardiola'ya Klopp da destek verdi.

Premier League'de "Boxing Day" önce koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle 3 maç ertelenmişti. Lig yönetimi teknik direktörlerden gelen taleplere kulak asmıyor. Milyonlarca izleyiciye ulaşan "Boxing Day" iptal etmeyi düşünmeyen lig yönetimine Manchester City'nin hocası Pep Guardiola'dan anlamlı bir tepki geldi.

Premier League'de artan vaka sayısına rağmen maçların bir türlü ertelenmemesine büyük tepki gösteren İspanyol teknik adam, lig yönetimini futbolcu sağlığını hiçe saymakla suçlayan Liverpool kaptanı Jordan Henderson'a destek verdi.

Guardiola, oyuncuların kendini dinletmesinin tek yolunun grev olacağını söyledi. Futbolcuların ortak bir paydada birleşmesi gerektiğini söyleyen Guardiola, "Oyuncuların bunu yapacağını sanmıyorum. Hepimiz oynamak ve insanları mutlu etmek istiyoruz. Yetkililerin bizi dinlemesinin tek yolu greve gitmektir"

Geçtiğimiz hafta Brentford Teknik Direktörü Thomas Frank de "Boxing Day"in ertelenmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Manchester City, boxing day maçında Leicester City'yi ağırlayacak.

FUTBOL OLMASAYDI MCDONALDS'TA ÇALIŞIRDINIZ

Pep Guardiola'ya destek veren bir diğer isim ise Liverpool'un teknik patronu Jürgen Klopp oldu. Ancak takım sahipleri ve yönetiiler cephesinde ilk tepki Crystal Palace eski başkanı Simon Jordan'dan geldi.

NTV Spor'un İngiliz basınından aktardığına göre;  Jordan, taraftarların Premier League ile özdeşleşen Boxing Day'den hoşnut olduğunu vurgularken iki menajere öfke püskürdü ve şunları söyledi:

"Ne kadar şanslı olduğunuzu anlamak için kendinizi çimdiklemeye ne dersiniz? Çünkü futbol olmasaydı çoğunuz McDonalds'ta çalışıyordunuz"

"Bence büyük bir tepki var. Taraftarlar bu geleneği seviyor. Yanılıyor olabilirim ama öyle olduğunu zannetmiyorum"

"Nerede olduğunuzu unuttunuz mu? Sizi bulunduğunuz konuma getiren maçlara olan talep. Bu talep olmasaydı ne siz ne de meslektaşlarınız yıllık milyonlarca sterlin kazanamazdı. Yeter artık! Lanet oyunu oynayın. Tanıdığım birçok futbolcu oynamak istiyor"

Boxing Day nedir?

Boxing Day, Birleşik Krallık'ta, Noel'in hemen sonrasında 26 Aralık'ta kutlanan bir gelenek. O gün ülkede resmi ve kamu kurumları dahil her yer kapanıyor ve insanlar aileleriyle vakit geçirip tatil yapabiliyorlar.

İngilizce'de 'box' kutu anlamına gelirken Boxing Day, hediyelerin açılması ile özdeşleştiriliyor. Boxing Day'de, Ada'da futbol şöleni yaşanırken gün boyu birçok maç oynanıyor.

Pep Guardiola: Yetkililerin bizi dinlemesinin tek yolu greve gitmektir ile ilgili etiketler Manchester City premier league Boxing Day Omicron
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.