Pentagon tepkilere aldırış etmiyor: SDG'yle çalışmaya devam edeceğiz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'yle (SDG) çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Sözde DEAŞ'la mücadele kapsamında destek verilen SDG, son dönemde Suriye’nin kuzeyinde Arap aşiretler ile çatışıyor ve bölgeye hakim olmak için şiddetin dozunu artırmaya başlamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder düzenlediği basın toplantısında, Deyr-Ez Zor’da yaşananları yakından takip ettiklerini belirtti.

Suriye'de DEAŞ'la mücadele için SDG ile çalışmaya devam edeceklerinin mesajını veren sözcü, "SDG, bölgesel ve uluslararası ortaklarla (Koalisyon Güçleri) beraber; DEAŞ'ı mağlup etme görevinde çalışmaya devam edeceğiz. Geçen hafta da söylediğim gibi, bu kritik çalışmadan uzaklaşmak istikrarsızlık yaratabilir ve DEAŞ'ın yeniden canlanmasına fırsat tanıyabilir." ifadelerini kullandı.

"DESTEK SADECE DEAŞ'LA MÜCADELE İÇİN"

Kendisine sorulan ve Deyr-Ez Zor'daki Arap Aşiretleri iel SDG arasındaki çatışmaları kasteden "Çatışmalarda SDG'ye destek verecek misiniz?" sorusunu Amerikalı general, "SDG'yle çalışmalarımız sadece DEAŞ'ın yenilgiye uğratılmasına odaklanıyor." şeklinde cevap verdi.

 

Pentagon tepkilere aldırış etmiyor: SDG'yle çalışmaya devam edeceğiz ile ilgili etiketler PKK Suriye DEAŞ ABD
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.