PENSİLVANYA’DAN İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ’NE BİR PROFİL

İki gün önceki yazımda İyi Parti (İP) ile ilgili, hem de yapılanlardan rahatsız olan İyi Partililerin aktardığı çok ciddi iddiaları yazmış ve ikili bir yapının milletvekili listelerine hakim olduğunu şu ifadelerle aktarmıştım: “Operasyonun da iki tane sac ayağı olduğu iddiası var.

Bu iddialardan birincisi, Şanlıurfa İl Başkanı’nın da açıkladığı üzere ekonomik/mali ilişkiler ayağı… Bu ayağı birazdan detaylandıracağız.

İkinci ayak ise en az mali ayak kadar dehşet verici… Bir yıl öncesine kadar İP Siyaset Akademisi’nin başında olan ve halen Meral Akşener’e Başdanışmanlık yapan Yüksel Korkmaz’ın listelerde etkisi olduğu söyleniyor. ‘Yüksel Korkmaz kim ki? Ne ilgisi/gücü var?’ diye sorabilirsiniz. Sadece şu bilgileri şimdilik kaydıyla düşeyim, zaten anlayacağınızı anlayacaksınız: Yüksel Korkmaz, Adil Öksüz’ün de görev yaptığı Sakarya Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent iken 6 Ağustos 2016 tarihinde, yani 15 Temmuz’dan 20 gün sonra FETÖ operasyonları kapsamında tutuklandı. Bununla ilgili bilgileri bir başka yazıya bırakıyorum.”

İşte o başka yazının konusuna geldik.

Yani, Yüksel Korkmaz üzerinden İyi Parti içinde FETÖ ile ilgili ciddi iddiaları konuşmaya…

Yüksel Korkmaz’ın özgeçmişi çok dikkat çekici. Kırşehir Merkezine bağlı Çukurçayır Köyü’nden olan Yüksel Korkmaz, 2000’li yıllarla birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) FETÖ yapılanmalarının içinde boy göstermeye başlamış. Birazdan detayını aktaracağımız soruşturma dosyasındaki bilgilere göre sırasıyla;

  • 2003-2005 arası Pittsburgh Üniversitesi (PENSİLVANYA) Doktora Sonrası Araştırmacı olarak ikamet.

  • 2005-2011 yılları arası Greater Pittsburgh (PENSİLVANYA) bölgesinde ticari amaçlarla ikamet.

  • 2011-2012 yılları arası Robert Morris Üniversitesi (PENSİLVANYA) Öğretim Üyesi olarak ikamet etmiş. Robert Morris Üniversitesi’nde FETÖ firarisi eski subay Hasan Çelik halen öğretim görevlisi olarak görev yapıyor.

Bu süreçte Pensilvanya’da FETÖ terör ve casusluk örgütünün Amerikan yapılanmalarından olan Batı Pennsylvania Kültür Merkezi (West Penn Cultural Center)’nde yöneticilik yapmış. O tarihlerde Pitsburgh Post gazetesinden Jan Ackerman sıklıkla bu merkezle ilgili haberler yapmış. Bu haberlerdeki ifadelerle Yüksel Korkmaz’ın, Pensilvanya’da ikamet eden teröristbaşı Fetullah Gülen’in peşinden gidenlerin kurduğu bu yapının yöneticisi olduğu açıkça ifade edilmiş.

Gazete kupürleri ve ilgili bölümler şu şekilde sıralanabilir:

 PENSİLVANYA’DAN İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ’NE BİR PROFİL

 

 

KIRMIZI İLE YUVARLAK İÇİNE ALINAN BÖLÜMÜN ÇEVİRİSİ: “Kültür Merkezi Müdürü Yüksel Korkmaz, ‘Bizim için kolay bir karar olmadı’ dedi.”

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

PENSİLVANYA’DAN İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ’NE BİR PROFİL - Resim : 2

KIRMIZI İLE ÇERÇEVELENEN BÖLÜMLERİN ÇEVİRİSİ

1- “Kültür merkezi müdürü Bay Düz ve Yüksel Korkmaz kimsenin gelmediğini, hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.”

2- “Düz, Batı Pensilvanya Kültür Merkezi'nin şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde tıbbi tedavi gören Türkiye'den etkili bir İslam alimi, yazar ve din düşünürü M. Fethullah Gülen'in öğretilerini izlediğini söyledi.”

3- “Bay Düz ve Bay Korkmaz, öğretilerini özetleyen yayınları dağıtmaktan mutluluk duyuyorlar.”

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------PENSİLVANYA’DAN İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ’NE BİR PROFİL - Resim : 3

YÜKSEL KORKMAZ İLE İLGİLİ BÖLÜMÜN ÇEVİRİSİ: “WPCC sözcüsü Yüksel Korkmaz, Ocak'ta ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtımı, Şubat'ta Nonh's Puding Günleri ve Nisan'da İkinci Uluslararası Çocuk Kutlamaları dahil olmak üzere birçok topluluk etkinliği planladıklarını söyledi.”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PENSİLVANYA’DAN İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ’NE BİR PROFİL - Resim : 4

YÜKSEL KORKMAZ İLE İLGİLİ BÖLÜMLERİN ÇEVİRİSİ:

1- “Kültür merkezi müdürü Düz ve Yüksel Korkmaz, South Park'tan birine geldiklerini söyleyerek hayal kırıklığına uğradılar. Ziyaretçilerin hoş geldiniz dediler.”

2- “Bay Uz ve Sayın Korkmaz, Sayın Gülen'in öğretilerini özetleyen kitaplar ve broşürler dağıtmaktan mutluluk duyuyorlar.”

PENSİLVANYA’DAN ADİL ÖKSÜZ’ÜN OLDUĞU SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NE

Bu Yüksel Korkmaz daha sonra Türkiye’ye dönmüş. Burada akademisyen olarak çalışmalar yapmaya başlamış. Yardımcı Doçent olmuş ve Sakarya Üniversitesi’nde çalışmaya başlamış.

Yardımcı Doçent Yüksel Korkmaz, 15 Temmuz 2016 hain darbe/işgal girişiminin püskürtülmesinden yaklaşık 14 gün sonra (29 Temmuz’da) gözaltına alınmış, 20 gün sonra da 5 Ağustos 2016 tarihinde tutuklanmış. 29 Ekim 2016 tarihli KHK ile de kamu görevinden ihraç edilmiş.

SORUŞTURMA DOSYASINDAN ÖNEMLİ BİLGİLER

Yüksel Korkmaz ile o dönem yürütülen soruşturma dosyasında dikkat çekici bilgiler yer almakta. Korkmaz, Sakarya Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen ve terör ve casusluk örgütü FETÖ’nün o dönem “hava kuvvetleri imamı” olduğu düşünülen ama daha sonra TSK imamı olduğu ortaya çıkan Adil Öksüz’ün hocası eski Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz’ün yargılandığı davada yargılanmış. 2018/176 E. numaralı dosyadaki bazı bilgiler şu şekilde:

29 Temmuz 2016 tarihinde ev aramasında ele geçenler:

  1. Zaman gazetesi yazarı ve örgüt yöneticisi Veysel Ayhan’ın Darbe Oyunu isimli kitabı (2015, Alkım Yayınevi, 400 sf.): Yargılamalarda FETÖ üyeliğine delil teşkil etti. Kitap, 15 Temmuz sonrası toplatılmıştı.

  2. Cumhurbaşkanı aleyhine yazılar ve Türkiye’nin yönetim şekli değişmiştir içerikli yazılar ve belgeler.

 

PC ve Telefon İncelmesinde ele geçenler ve Sair Delillerden bazıları:

  1. “Sonsuz Nur” isimli Fetullah Gülen’e ait kitabın seslendirildiği ses dosyası: İlgili kitap “Yasa dışı terör örgütü ile ilgili propaganda nitelikli yayın bulundurmak” suçuna esas teşkil eder (Terörle Mücadele Kanunu- Madde 7).

  2. Fetullah Gülen Külliyatı isimli program dosyası.

  3. Örgütün esnaf yapılanmasına yönelik hazırlanan “Esnaf Yapılanmasının Bir Yıllık Faaliyetine İlişkin Esnaf Yıllık Müfredat Dosyası” başlıklı dosya (Üst düzey örgüt yöneticiliğine karine).

  4. Örgüt yapılanmasındaki kadınlar ile ilgili örgütsel planlama dosyası (Üst düzey örgüt yöneticiliğine karine).

  5. Örgütün “üst düzey çalışanları” için çalışma ve uygulama planları (Üst düzey örgüt yöneticiliğine karine).

  6. Fethullah Gülen’in kendisinin seslendirdiği çok sayıda sohbet ses dosyaları.

  7. Burs, himmet, kurban gibi örgütsel faaliyetleri anlatan “kısaltma” ve “şifrelerden” oluşan dosya.

  8. WPCC-West Penn Culture Center’da Gerçekleştirilen Toplantılara İlişkin Toplantı Kararları ve Toplantı Tutanakları: Batı Pennsylvania Kültür Merkezi, FETÖ’nün, ABD’de kurmuş olduğu Türkiye ve AK Parti karşıtı vakıfların önde gelenlerindendir (Üst düzey örgüt yöneticiliğine karine).

  9. “053X XXX XX 53” numaralı telefondan FETÖ/PDY örgütünde soruşturması olan örgüt üyesi ve yöneticileri ile çok sayıda telefon görüşmesi ve HTS kayıtları (Örgüt üyeliğine delil).

15 TEMMUZ SONRASI EVRAK YAKTIĞI İHBARI-BANK ASYA’YA PARA YATIRMA VS.

  1. 24 Temmuz 2016 tarihinde Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nde prefabrik binada Mehmet Gündüz (aynı davada sanık) ve Yüksel Korkmaz’ın evrak yakıldığına ilişkin ihbar kaydı. Kolluk intikal ettiğinde Yüksek Korkmaz prefabrik binadan ayrılmış.

  2. 17-25 Aralık süreci sonrası ve Fetullah Gülen'in 2014 Ocak ayında "Bank Asya'ya para yatırın" talimatından sonra açılan 2 adet Bank Asya hesabı:

  3. a) 2 Mayıs 2014 tarihli hesap: 5.000 USD tahvil edilmiş ve karşılığı 10.577 TL yatırılmış.

  4. b) 5 Mayıs 2014 tarihli hesap: 4.700 USD yatırılmış. (Yargıtay http://16.CD İçtihadı: 15 Ocak 2014 sonrası “mutat” olmayan ve örgüt elebaşı talimatıyla gerçekleştirilen hareket: Örgüt üyeliğine ve örgüte yardıma ilişkin kesin delil)

  5. Kızı “F. A. K.” Özel Fatih Anadolu Lisesi’nde okumuş: 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’in ilk kanun hükmünde kararnamesi ile ilgili okul 23 Temmuz 2016’da kapatıldı ve yöneticileri gözaltına alındı.

  6. 2010/2011 döneminde Kayseri Melikşah Üniversitesi’nde SGK kaydı var: 15 Temmuz sonrası kapatıldı, yöneticileri hakkında örgüt yöneticiliği ve üyeliği isnatları ile çeşitli davalar açıldı.

Dosyadaki bilgiler de bu şekilde.

Korkmaz, tutuklandıktan 5 gün sonra tahliye edilmiş. Elbette yargı kararına saygımız var, olmalı da… Neden tahliye edildiğini bilmiyoruz. Deliller yetersiz mi geldi, başka bir şey mi, bilgilere ulaşamadık. Bu nedenle hepsine iddia diyoruz.

Ancak delillerde gördüklerimiz, bize normal gelmiyor. FETÖ’yü tanıdığımız için şüphe barındıran bir profille karşı karşıyayız. Çünkü o yapılanmalarda FETÖ hiyerarşisi içinde olmayan bir kişinin yönetici yapılmasının mümkün olmadığını çok net biliyoruz.

Ve bu Yüksel Korkmaz, Meral Akşener tarafından İyi Parti’ye davet edilmiş.

Akşener o kadar güvenmiş ki, Korkmaz’ı İyi Parti’nin Siyaset Akademisi’nin başına getirmiş. Bir yıl öncesine kadar bu görevi üstlenen Yüksel Korkmaz, halen Akşener’in Başdanışmanı pozisyonunda ve her gittiği yerde beraberler. Bir gün önce Ankara Büyükşehir Belediyesi İstasyon Caddesi temel atma töreninde de yer alıyordu.

PENSİLVANYA’DAN İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ’NE BİR PROFİL - Resim : 5

(Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşat Zorlu’nun solunda başı öne eğik olan kişi Yüksel Korkmaz)

 

PENSİLVANYA’DAN İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ’NE BİR PROFİL - Resim : 6

 

Bu yazıyı bu kadar detaylı yazmamızın nedeni de, bu kadar şüpheli bir profilin, İyi Parti’nin üst düzey isimlerinin bulunduğu kulislerinde konuşulan ciddi iddiaya göre milletvekili listeleri hazırlanmasında etkili olduğu.

İlk yazımda da belirttiğim Özel Kalem Müdiresi E.B.’nin Eylül 2016’da KHK ile TBMM’den ilişiğinin kesilmesi ve eşinin hakkında da Hacettepe Teknokent FETÖ soruşturması yürütüldüğü iddiaları da birleşince aman dikkat demekte haklı olduğumuzu düşünüyorum.

 

Diğer Yazıları