Pence 'yemin töreni için davet bekliyor' iddiası

Amerika'da 6 Ocak'ta Kongre binasının basılması ve 5 kişinini ölümü ile sonuçlanan olaylardan sonra gözler 20 Ocak'ta yapılacak Joe Biden'ın yemin törenine çevrildi. Gelen son dakika haberine göre Trump'ın yardımcısı Mike Pence yemin törenine katılacak.

DAVET BEKLİYOR

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Pence'in Biden’ın yemin törenine katılmayı planladığı ancak davet beklediği öne sürüldü.

 Biden ise cuma günü gerçekleştirdiği basın toplantısında, Trump'ın Kongre'deki başkanlık oylamasını engellemesi baskısına karşı duran Pence’in yemin töreninde bulunmasından mutluluk duyacağını dile getirerek, “Hoş karşılanır. Bir yönetim değişikliğinin nasıl sürdürülmesi gerektiğine dair tarihsel emsallere bağlı kalabilmemizin önemli olduğunu düşünüyorum. Ve bu yüzden Başkan Yardımcısı Mike gelebilir. Onu orada görmekten ve geçiş sürecinde ilerlemekten onur duyarız” ifadelerini kullanmıştı.

Trump’ın yemin törenine katılmayacağını açıklamasına ise Biden, “Onunla aynı fikirde olduğum birkaç konudan biri” demişti.

 

Pence 'yemin töreni için davet bekliyor' iddiası ile ilgili etiketler Trump biden pence yemin töreni
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.