Mike Pence skandal açıklamasını profiline sabitledi!

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ev hapsine alınan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulayacaklarını duyurduğu açıklamasını Twitter hesabına sabitledi!

Dini özgürlüklerle ilgili bir konferansın kapanışında konuşan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in gündeminde Türkiye'de 2 yıllık tutukluluktan sonra dün ev hapsine alınan ABD'li rahip Andrew Brunson vardı.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından gazeteciler, akademisyenler başta olmak üzere on binlerce kişinin işten çıkarıldığını veya gözaltına alındığını, bunlar arasında Brunson'ın da olduğunu, 1 yıl boyunca hakkında iddianame hazırlanmadığını, sırf kendi Hristiyanlık inancını yaydığı için Türkiye'yi bölmeye çalışmakla suçlandığını, hakkında hiçbir inandırıcı kanıt bulunmadığını anlatan Pence, dün rahibin ev hapsine alınmasını ''Yeterince iyi bir adım değil'' diye niteleyince ve 'özgür olmayı hak ettiğini' söyleyince salondan alkışlar yükseldi.

"AĞIR EKONOMİK YAPTIRIMLAR UYGULANACAK"

Dün telefonda Brunson ile görüştüğünü, bugün rahibin kızının salonda aralarında bulunduğunu duyuran Pence, kendisinin ve Başkan Donald Trump'ın Brunson'ın tamamen serbest kalması, ailesine kavuşması ve ABD'ye geri dönmesi için her şeyi yapma sözü verdiğini belirtti. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk hükümetinin rahibi derhal serbest bırakmaması halinde ABD'nin Türkiye'ye çok ağır ekonomik yaptırımlar uygulayacağını söyledi.

Pence, konuya ilişkin attığı bu tweeti, Twitter hesabının başına sabitledi.

 
 
Mike Pence skandal açıklamasını profiline sabitledi! ile ilgili etiketler Twitter mike pence
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.