Penaltı canavarı Harun Tekin işin püf noktasını anlattı

2014-15 sezonundan bu yana Süper Lig'de 23 penaltının 10'unu kurtaran Fenerbahçe kalecisi Harun Tekin, işin sırrını FB TV'ye anlattı. Tecrübeli eldiven, "Önemli olan hissiyat... Bazen ters köşeye de vurabiliyor. Ben iyi konsantre olmaya çalışıyorum, hislerimi kullanıyorum ve son ana kadar bekliyorum. Onu biraz strese sokmaya çalışıyorum" dedi.

Fenerbahçe'nin penaltı canavarı kalecisi Harun Tekin, takım olarak kenetlendiklerini ve tek düşüncelerinin sezon sonu şampiyonluk yaşamak olduğunu söyledi. Fenerbahçe TV'ye çıkan tecrübeli eldiven, “Son 6 maç kaldı. Rakibimizle aramızda 3 puan fark var. Biz ona pek bakmıyoruz, maç maç bakıyoruz. 2-3 günde bir maç oynayacağız. Bütün maçları kazanıp inşallah şampiyon olacağız. Biz buna inanıyoruz. Zaten inancımızı da sahada gösteriyoruz. Hep birlikteyiz. Güzel bir aile olduk. Buna bütün takım inanıyor, hocamız inanıyor, yönetimimiz inanıyor, Başkanımız inanıyor. Tüm mücadelemizi, inancımızı, ne kadar istediğimizi rakiplerimize göstereceğiz ve sonunda inşallah şampiyon biz olacağız” şeklinde konuştu.

Milli kaleci Altay Bayındır'ın şok sakatlığı sonrası Medipol Başakşehir maçında kaleye geçen ve 89'da Edin Visca'nın penaltısını kurtaran Harun, Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışında tutan isim olmuştu.

Tecrübeli kalecinin FB TV'de sözlerinden satırbaşları şöyle:

HER ZAMAN AYAĞA KALKMASINI BİLDİK

"Sezon uzun bir maraton. Bu sene özellikle daha fazla takım olmasıyla beraber güzel maçlar oldu, kötü giden zamanlar oldu ama her zaman ayağa kalkmasını bildik. Mücadelemize sonuna kadar devam ediyoruz. Son maç bana da bir şans geldi. Ne zaman kime şans geleceği belli olmuyor. Ben de katkıda bulunabildiğim için çok mutluyum. İyi bir takım vardı karşımızda ve zor durumda olan bir takım vardı. Geçen yılın şampiyonu sonuçta. Şu anda da düşme hattındalar ama bence iyi bir takım. Hırsımızı, ne kadar istediğimizi sahada gösterdik. Bundan sonra da böyle gideceğini ümit ediyorum."

"Birlik beraberlik olmazsa başarı olmaz. Biz bunu yakaladık. Özellikle son haftalarda daha fazla birlik beraberlik içerisindeyiz. Herkes gollerden sonra kucaklaşıyor, kötü giden anlardan sonra birbirini ayağa kaldırıyor. Sonuçta biz bir aileyiz. Hep beraber birlik olursak bu işi başaracağız. Bu anlamda iyi gidiyoruz, bundan sonra da böyle devam edecek."

"Kaleciler arasında, kaleci antrenörleri arasında çok sıkıntılar olduğunu görmedim çünkü kaleciler birbirini çok iyi anlarlar. Beraber uyum içerisinde çalışıyoruz. Birbirimizi iyi anlıyoruz, iyi anlaşıyoruz. Daha önce ben sakatlandım şimdi de Altay. İnşallah o da güçlü bir şekilde yanımıza dönecek.Birlik olamazsak başarı da olmaz. Bunu başardığımızı düşünüyorum."

"Şampiyonluk başka bir duygu. Herkes söylüyor, ’Burada şampiyon olmak başka duygu’ diye. İnşallah ben de onu yaşamak istiyorum. Oynamayan oyuncu her zaman mutsuzdur, oynamak ister herkes. Herkes katkı koymak ister. Buradaki tüm oyuncular büyük oyuncular. Ufak da olsa emeğim var şu ana kadar. Ama bundan sonraki maçlarda da olursa, bu şampiyonlukta bir katkım olursa en mutlu insan ben olurum.”

PENALTI KURTARMASININ SIRRI NE?

2014-15 sezonundan bu yana Süper Lig'de en fazla penaltı kurtaran kaleci konumunda bulunan deneyimli kaleci, bu süreçte kalesine kullanılan 23 penaltıdan 10'unu kurtarmış olmasıyla ilgili olarak, “Rakibi analiz ediyoruz. Maçlardan önce bütün penaltıları izliyoruz. Sadece değil bütün pozisyonları izliyoruz ama özellikle penaltı olduğu zaman kim nereye vurur, kritik dakikalarda neler yaparlar. Bunları analiz ediyoruz ama iş bununla da bitmiyor. Önemli olan hissiyat. Bazen ters köşeye de vurabiliyor. Genelde vuran oyuncunun avantajında. Ben iyi konsantre olmaya çalışıyorum, hislerimi kullanıyorum ve son ana kadar bekliyorum. Onu biraz strese sokmaya çalışıyorum. Analiz ediyorum ve son ana kadar bekliyorum. Herhalde bazen şans da yanımda. Şans diye bir şey var tabii ki ama her şeyin başı çalışmak. Bu konuda da şansını kendin doğurursun” değerlendirmesini yaptı.

Penaltı canavarı Harun Tekin işin püf noktasını anlattı ile ilgili etiketler Harun Tekin Fenerbahçe
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.