Pedro Sanchez İsrail'e kalıcı ateşkes çağrısını yineledi

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarından dolayı eleştirdiği İsrail'e acil ve kalıcı ateşkes çağrısını yineledi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, lideri olduğu Sosyalist İşçi Partisinin (PSOE) Coruna kentinde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, kız ve erkek çocuklarının ölümüne yol açan İsrail'in Gazze'yi gelişigüzel bombalamasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, İsrail'den acil ve kalıcı ateşkes ilan etmesini istedi.

İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da insan haklarına saygı göstermesi gerektiğine dikkati çeken Sanchez, Netanyahu'dan Gazze'yi bombalamayı durdurmasını ve buraya insani yardımın girmesine izin vermesini bekediklerini söyledi.

Sanchez, mitinge katılan PSOE üyesi, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e atfen, "Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi'nin, Gazze ve Orta Doğu'da insan hakları bayrağını dalgalandırmasından olağanüstü gurur duyuyoruz." dedi.

İspanya Başbakanı, "İsrail ile Filistin arasındaki sorunlara kalıcı çözüm için uluslararası barış konferansı düzenlenmesi ve Filistin devletinin tanınmasıyla" ilgili uluslararası topluma yaptığı çağrıları yineledi.

Pedro Sanchez İsrail'e kalıcı ateşkes çağrısını yineledi ile ilgili etiketler İspanya İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.