PCR testinde çıkmayan virüs tespit edildi

Dünya, İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da ortaya çıkan ve daha hızlı bulaştığı belirlenen koronavirüs mutasyonlarıyla nasıl baş edeceğini bulmaya çalışırken şimdi de PCR testlerinde tespit edilemeyene yeni bir mutant virüs ortaya çıktı. Bu yeni mutasyonun ortaya çıktığı yer ise Fransa. Neyseki ilk araştırmalar bu yeni mutasyonun orijinal virüse göre daha bulaşıcı ya da öldürücü olmadığını gösterdi.

Fransa'nın Bretagne bölgesinde uzmanları endişelendiren yeni bir koronavirüs mutasyonu tespit edildi. 

Fransız Bölgesel Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 8 kişide görülen Sars-Cov-2 mutasyonunun PCR testlerinde tespit edilemediği bildirildi.

Ancak ilk araştırmalar söz konusu mutant virüsün orijinal virüsten daha bulaşıcı veya öldürücü olmadığını ortaya çıkardı.

Fransa Sağlık Genel Müdürlüğü, söz konusu 8 kişinin Kovid-19 enfeksiyonunu düşündüren tipik semptomlar gösterdiğini ancak nazofaringeal örneklerde RT-PCR testlerin sonucunun negatif çıktığını ifade ederek, seroloji veya derin solunum örnekleriyle yapılan PCR testlerinin sonuçlarının ise pozitif olduğunu kaydetti. 

Bu açıklamaya göre yeni mutasyon varyantı burundan yapılan klasik PCR testleri ile belirlenemiyor. 

Sağlık Genel Müdürlüğü'nün ülkedeki tüm doktorlara gönderdiği yazıda, "bu varyantın alt tanıya yol açan virolojik testler tarafından tanınmamasına neden olup olmayacağını belirlemek için çalışmalar yürütülüyor" denildi.

Fransa’da vakalar artmaya devam ederken, Başbakan Jean Castex geçen hafta, İngiltere kaynaklı Kovid-19 varyantının vakaların yüzde 60’ını oluşturduğunu söylemişti.

FRANSA'DA VAKALAR DÜŞMÜYOR

Fransa'da yeni tip koronavirüs nedeniyle 15 Mart 2021'de 333 kişi daha yaşamını yitirdi.

Fransa Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, ülkede virüs tespit edilen kişi sayısı 6 bin 471 artışla 4 milyon 78 bin 133'e çıktı.

Hastanelerde 4 bin 219'si yoğun bakımda olmak üzere 25 bin 469 kişinin tedavisi devam ederken, iyileşenlerin sayısı 811 artışla 273 bin 771'e yükseldi. Ülkedeki yoğun bakımda yatan hasta sayıları da artıyor. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptığı açıklamada, Kovid-19 vaka sayısındaki artışlar nedeniyle gelecek günlerde yeni kararlar alabileceklerini söyledi.

PCR testinde çıkmayan virüs tespit edildi ile ilgili etiketler Fransa mutasyon pcr
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.