Payitaht Abdülhamid'de çok özel sahne!

TRT'nin sevilen dizisi Payitaht Abdülhamid'de tarihi bir an canlandırılacak. Dizide Azerbaycan’ın ünlü hayırsever milyoneri Hacı Zeynelabdin Tağıyev rolü canlandırılacak. Zeynelabdin Efendi Abdülhamid Sultan’la bir araya gelecek ve ona Kur’an-ı Kerim hediye edecek. Tağıyev'i usta oyuncu Ahmet Bilgin canlandırırken, yanında Urfalı iş adamı Hüseyin Büyükfırat da rol olacak. Abdülhamid’e Kur’an-ı Kerimi Büyükfırat taktim edecek.

TRT’de yayınlanan sevilen dizi Payitaht Abdülhamid Azerbaycan konusunu gündeme getirecek.

Dizide Azerbaycan’ın ünlü hayırsever milyoneri Hacı Zeynelabdin Tağıyev rolü canlandırılacak. Zeynelabdin Efendi Abdülhamid Sultan’la bir araya gelecek ve ona Kur’an-ı Kerim hediye edecek.

Payitaht Abdülhamid'de çok özel sahne!

Tarihten bilindiği üzere Azerbaycanlı hayırsever Zeynelabdin Tağıyev Azerbaycan Türkçesine tercüme edilmiş Kur’an-ı Kerim’i Sultan Abdülhamid Han’a hediye etmiştir.

Payitaht Abdülhamid'de çok özel sahne! - Resim : 2

Zeynelabdin Efendi rolünü ünlü oyuncu Ahmet Bilgin oynayacak. Sahnelerde ona Türkiye Azerbaycan İş Adamları Birliği Başkanı, hayırsever iş adamı Hüseyin Büyükfırat eşlik edecek. Yani Abdülhamid’e Kur’an-ı Kerimi Büyükfırat taktim edecek. Edindiğimiz bilgiye göre, Büyükfırat’ın katılımıyla çekimler Türkiye’de gerçekleştirildi.

Payitaht Abdülhamid'de çok özel sahne! - Resim : 3

Urfalı iş adamı olan ve 1992 senesinden Azerbaycanda çalışan Hüseyin Büyükfırat devamlı olarak, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerine ciddi katkı sağlayan projeleriyle gündemde. TÜİB başkanı olduktan sonra bu yönde faaliyetlerini güclendiren Büyükfırat bu Şubat Hocalı'dan olan soykırımzedelerle Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesini sağlamıştı.

 

Payitaht Abdülhamid'de çok özel sahne! ile ilgili etiketler Payitaht Abdülhamid ahmet tekin Hüseyin Büyükfırat Hacı Zeynelabdin Tağıyev
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.