Payitaht Abdülhamid 24 şubat cuma günü TRT 1'de başlıyor!

TRT'nin iddialı dizisi Payitaht Abdülhamid 24 şubat cuma günü TRT 1'de başlıyor. Yapımcılığını ES Film’in üstlendiği, hikayesi ve kadrosuyla şimdiden merak konusu olan Payitaht Abdülhamid'in yönetmen koltuğunda Serdar Akar oturuyor. İşte Payitaht Abdülhamid dizisinin konusunun detayları neler? oyuncuları kimler? İşte Payitaht Abdülhamid hakkında tüm detaylar

Payitaht Abdülhamid dizisi Osmanlı İmparatorluğu'nun var olma mücadelesi verdiği yıllarda tahta çıkarak 33 yıl süreyle Osmanlı İmparatorluğunu yöneten Sultan Abdülhamid Han’ın hayatını anlatıyor. Payitaht Abdülhamid oyuncu kadrosu, dekorları, kostümleri ve gerçek mekanlarıyla da göz kamaştıracak bir yapım ve bugüne kadar çekilen tarih dizileri arasında en detaylı prodüksiyon olma özelliğini taşıyor.
Dizinin senaryosu ve oyuncuları

Payitaht Abdülhamid dizisnin fragmanı

Osmanlı İmparatorluğu'nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci ‘Ulu Hakan’ unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatının kaleme alındığı Payitaht Abdülhamid dizisi dev kadrosu ve ES Film imzasıyla TRT1 ekranlarında başlıyor!

Payitaht Abdülhamid dizisi Seka Film Platolarında çekildi. Yönetmen koltuğunda “Kurtlar Vadisi”, “Elveda Rumeli” gibi başarılı dizi projeleriyle tanıdığımız Serdar Akar oturuyor. Sultan Abdülhamid Han karakterini ise, “Ihlamur Altında”, “Tatar Ramazan”, “Bir Çocuk Sevdim”, “Babam ve Ailesi” ve en son TRT’nin mini dizisi “Son Destan” gibi projelerde seyircinin severek izlediği Bülent İnal üstleniyor.

1487347668_Payitaht__B__lent__nal_

1896'da, Sultan Abdülhamid'in padişahlığının 20. yılından itibaren döneme damgasını vuran önemli olayları ekrana taşıyacak olan Payitaht Abdülhamid dizisinde, uzun süre sonra Osmanlı'nın zaferi ile sonuçlanan bir savaş: ''Yunan Harbi''ne yer verilecek. 1. Siyonist Kongre ile Sultan'dan istenen Filistin toprakları, Padişah'ın sonuna kadar vermediği ve masadan düşmanın hüsranla kalktığı bir dönem olarak ekrana gelecek. Yine Sultan'ın başarılı olduğu bir önemli proje, Hicaz Demiryolu çalışmaları ve dahası Payitaht Abdülhamid dizisinde yer alacak diğer önemli tarihi olaylar arasında. Sultan Abdülhamid Han ile birlikte ülkenin mücadelesine tanıklık ederek, günümüze taşınan güçlü bir milletin evlatlarına ve gelecek tarihimize armağan niteliğinde sunulmayı vaat eden dizi, 'Mücadele!’ Ana temasındaki mesajla seyirciye sunulacak.

1487347100_Payitaht__Bahad__r_Yeni__ehirlio__lu__B__lent___nal1_

Payitaht Abdülhamid, II. Abdülhamid Han'ın son 13 yıllık döneminde meydana gelen olaylar çerçevesinde Batılı devletler “yeni yüzyılı” kendileri için dizayn etmeyi arzularken, karşılarına dikilen yürekli adamın hikâyesini seyirciye aktaracak.

Payitaht Abdülhamid dizisinin çekimleri, İzmit'teki Seka Film Platosunda tamamen yenilenen, döneme uygun hale getirilen setlerde başladı. Platoda ayrıca, Yıldız Sarayı'nın belirli mekanları da birebir inşa edildi. Dönemin diğer kahramanlarının da, kurgusal öğelerle yer alacağı dizide, İzmit Seka Film Platosu dışında, çeşitli tarihi mekanlar ile birlikte İstanbul'da Yıldız, Dolmabahçe ve Eyüp bölgeleri ile Yalova ve İzmit'te de dış çekimler yapılacak.

1487347109_Payitaht__Bahad__r_Yeni__ehirlio__lu__B__lent___nal_

Başrollerinde; Bülent İnal, Özlem Conker, Selen Öztürk, Akın Akınözü, Ezgi Eyüboğlu, Hakan Boyav, Saygın Soysal, Umut Kurt’un yer alacağı dizinin elliye yakın ana kadro oyuncu olmak üzere figüranlarla birlikte 400 ila 500 kişilik bölüm oyuncusu rol alacak. Zaman zaman Yeşilçam’ın usta ve emektar oyuncuları da seyirciyle buluşacak. Dizide, 120 kişilik teknik ekip görev yapacak.

Payitaht Abdülhamid sizisi son tanıtımı

TRT’nin uzun süredir merakla beklenen iddialı projesi Payitaht Abdülhamid, 24 şubat akşamı 20.00’de ilk bölümüyle TRT 1 ekranında başlıyor.

Payitaht Abdülhamid 24 şubat cuma günü TRT 1'de başlıyor! ile ilgili etiketler Payitaht Abdülhamid TRT payitaht abdülhamid dizisi bülent inal serdar akar
GÜNÜN VİDEOSU

İşçi maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel içki ısmarladı!

İşçi maaşlarını ödeyememesiyle gündeme gelen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, katıldığı bir eğlence programında herkese içki ısmarladı.