Patrondan zam isteme duası! Zam almak için dua var mı?

Dünyada yaşanan enflasyonla birlikte ülkemizde de yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle işçiler zaman zaman alacakları maaşların kayba uğramaması nedeniyle zam talepleri bulunmaktadır. Bununla birlikte zam isteme duası, zam almak için dua ve maaşa zam duası en çok arananlar listesinde ilk sıradadır.

Allah’u Teala’ya avuç açıp dua etmek çok güzel bir şey olsa da belirli bir çaba göstermeden bunu yapmak maalesef işe yaramayacaktır. Takdir her ne kadar Allah’ın olsa da Peygamber Efendimiz (S.A.V) dahi ilk olarak çalışmanın daha sonrasında da dua etmenin doğruluğundan söz etmiştir.

Tevekkül etmek tam da bu noktada en can alıcı özelliklerdendir. Tevekkül etme kabiliyetinde bulunmadan patrondan zam isteme duası, zam almak için dua ve maaşa zam duası pek bir işe yaramayacaktır.

Patrondan Zam İsteme Duası Var Mıdır?

Zam isteme duası arıyorsanız bizzat zam almak için dua adından bir ayet bulunmamaktadır. Ancak Yüce Rabbimiz bunun için farklı duaları bize sunmuşlardır.

Peygamber Efendimiz (S.A.V): “Kim şu beş kelime ile Allah’a duâ da bulunursa, Allah istediğini mutlaka o kimseye verir.” sözünü sarf etmiştir.

“Bismillahirrahmanirrahim. Lâ ilâhe illallâhu vallâhü ekber, lâ ilâhe ilâllahu vahdehû lâ şerike leh, lehül mülkü ve lehülhamdü ve hüve alâ külli şey’in kadir, lâ ilâhe illâllahu ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâh.”

Mânâsı: “Allah’tan başka ilâh yoktur ve Allah en yücedir.Allah’dan başka ilâh yoktur. O, bir tektir ve eşi benzeri de yoktur. Mülk O’nundur. Hamd O’na aittir. O her şeye kadirdir. Allah’dan başka ilâh yoktur. Güç ve kuvvet ,kudret her şey O’na aittir. O’nun gücünün üzerinde bir güç yoktur. Kuvvet yalnız Allah’dır.”

Patrondan zam isteme duası! Zam almak için dua var mı? ile ilgili etiketler zam dua
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.