Patrice Evra: Eşcinsel olan oyuncularla oynadım, her kulüpte en az iki eşcinsel futbolcu vardı

Manchester United'ın eski yıldızı Fransız sol bek Patrice Evra, takım arkadaşlarının kendisine eşcinsel olduklarını ancak soyunma odasındaki homofobikler yüzünden bunu açıklamaktan çok korktuklarını söyledi. Kitap çıkaran 40 yaşındaki Evra, her kulüpte en az iki eşcinsel oyuncu olduğunu iddia etti.

Manchester United formasını 2006-14 yılları arasında giyen unutulmaz Fransız sol bek Patrice Evra, futboldaki her takımda en az iki eşcinsel oyuncu olduğunu iddia etti.

Monaco, Juventus, Marsilya ve West Ham United formaları da giyen 40 yaşındaki eski yıldız, takım arkadaşlarının eşcinselliğe yönelik bazı şok edici tutumlarından bahsetti.

Kısa süre önce otobiyagrafik kitabı yayınlanan Evra, Fransa'nın Le Parisien gazetesine verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı:

"Ben İngiltere'deyken, takıma eşcinsellik hakkında konuşmak için birini getirdiler. Bazı meslektaşlarım, 'Bu soyunma odasında bir eşcinsel varsa, kulüpten ayrılsın bu benim dinime aykırı' dedi ve başka yorumlar yaptı. Eşcinsel olan oyuncularla oynadım. Bu yönelimlerini kamuoyuyla paylaşmaktan korkarlardı ama bana açıldılar."

Evra, söz konusu olay olduğunda hangi İngiliz kulübünde oynadığını açıklamadı.

Patrice Evra: Eşcinsel olan oyuncularla oynadım, her kulüpte en az iki eşcinsel futbolcu vardı

HİTZLSPERGER SONRADAN AÇIKLAMIŞTI

Premier League'de açıkça eşcinsel olduğunu ilan etmiş futbolcu yok ama kulüpler gökkuşağı kampanyası gibi jestlerle kapsayıcılığı teşvik etmeye çalışıyor.

Liverpool menajeri Jürgen Klopp da dahil olmak üzere pek çok isim homofobi karşıtı duruşlarıyla biliniyor.

Klopp, "O kadar çok eşcinsel arkadaşım var ki... Farkındalık oluşmasında katkım olduğunu düşünüyorum. Homofobi kötü bir şey. Eşcinsellik, yüzleşmememiz gereken bir şey" demişti.

Avustralya'nın Adelaide United takımında oynayan dünyanın açık eşcinsel tek futbolcusu Josh Cavallo, Melbourne Victory'ye karşı oynadığı bir maçta kalabalığın homofobik tacizini dile getirmişti.

Almanlar'ın eski orta saha oyuncularından Thomas Hitzlsperger de futbolu bıraktıktan sonra gay olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: SuperHaber

Patrice Evra: Eşcinsel olan oyuncularla oynadım, her kulüpte en az iki eşcinsel futbolcu vardı ile ilgili etiketler Manchester United patrice evra homofobi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.