Patlıcan ve şeftali emojilerini kullananlar dikkat

Facebook ve Instagram'dan çok konuşulacak bir karar geldi. Yeni kurallara göre; patlıcan ya da şeftali emojileri, yorumlarda cinsel ifade olarak kullanılamayacak. Karara sosyal medyadan yorum yağdı.

Sosyal medyanın en güçlü iki temsilcisi Facebook ve Instagram çevrimiçi cinselliği önlemek için yeni bir adım attı.

FACEBOOK'TAN AÇIKLAMA

Facebook sözcüsü kılavuzlarındaki son güncellemenin platformdaki sistematik değişikliklerin bir parçası olduğunu belirterek “Bu güncellemeyle politikanın kendisi veya onu nasıl uygulattığımız konusunda hiçbir şey değişmedi. Sadece topluluğumuz tarafından daha net anlaşılması için dili güncelledik” ifadelerini kullandı.

İŞTE YENİ KURALLAR

Bu yeni kurallara göre, patlıcan ya da şeftali emojileri, yorumlarda cinsel ifade olarak kullanılamayacak. Ek olarak, kullanıcılar çıplaklık sansürlemek için emoji kullandıkları fotoğraflarını yayınlayamayacak. Facebook, bu politikanın ‘yetişkinler arasında cinsel karşılaşmaları kolaylaştıran, teşvik eden veya koordine eden herhangi bir içeriği engellemek’ olduğunu belirtiyor.

 

Patlıcan ve şeftali emojilerini kullananlar dikkat ile ilgili etiketler Instagram Facebook Cinsel İlişki patlıcan şeftali
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.