Patiswiss eski CEO’su depremzede işçiler üzerinden prim yapmış

Patiswiss isimli çikolata firmasının eski CEO'su Tunaoğlu hakkında aylar önce yayınlanan bir habere göre, çalışanlarına mobbing yaptığı ve işe aldığı depremzede işçiler üzerinden prim yaptığı iddia edildi.

Patiswiss isimli çikolata firmasının ürününü eleştiren bir müşteriye verdiği cevapla Türkiye'nin gündemine oturan firmanın eski CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, yine iddiaların hedefinde.
Hürriyet'te yer alan habere göre, birkaç ay önce yayımlanan bir haberde, Tunaoğlu’nun çalışanlarına mobbing yaptığına ilişkin iddialar yer alıyor.

"DEPREMZEDE İŞÇİLERE LÜTÜF YAPILIYORMUŞ GİBİ DAVRANILDI"

Haberde işçiler, Tunaoğlu’nun kendilerine bağırıp çağırdığını, azarladığını anlatıyor. İşçiler, “Deprem döneminde de çok fazla depremzede işe alındı. Bunun bile çok fazla reklamı yapıldı sosyal medyada. Bu arkadaşlara sanki lütuf yapılıyormuş gibi davranılıyor. En ufak hareketinde bu hatırlatılıyor” ifadelerini kullanıyor.

"KISA DEVRE NEREDEN ÇIKAR ÇOK İYİ BİLİRİM"

Şubat ayında da sendikalı çalışanları işten çıkarmasıyla gündeme gelen Tunaoğlu, X hesabından “Çok komiksiniz valla ne diyeyim, boş vaktiniz çoktur sizin, siz eğlenin” ifadelerini kullanmıştı. Tunaoğlu, devamında da “Ben elektrik elektronik mühendisiyim. Yıllarca Aselsan’da çalıştım. Kısa devre neden çıkar, çok iyi bilirim. O yüzden elektrik panolarımıza ulaşamadınız” yazmıştı.

'BÖYLE BİR MEZUNUMUZ YOK'

Tunaoğlu’nun CV’sinde yer alan “Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programını 2011-2013 yılları arasında tamamladı” beyanının gerçeği yansıtmadığı iddia edildi.

Üniversitenin web sitesinde söz konusu programın ilk mezunlarını 2015 yılında verdiği bilgisi yer alırken, Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Erdi Daşdemir de X hesabından “Elif Aslı Yıldız’ın Linkedin’indeki ‘2011-2013 Hacettepe End. Müh. Yüksek Lisans bilgisi’ doğru değildir. Böyle bir mezunumuz yoktur. Program ilk mezununu 2015’te vermiştir” mesajını paylaştı.

Patiswiss eski CEO’su depremzede işçiler üzerinden prim yapmış ile ilgili etiketler Patiswiss Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.