Paşinyan’ın haklı paniği! Ermenistan’dan savaş korkusu ile kaçan kaçana!

Savaş korkusu nedeniyle başka ülkelere göçler olduğu ve Ermeni nüfusunun hızla azaldığı ortaya çıktı. Bu durumu gören Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ”Burası Ermenistan topraklarıdır ve bu sınırların dışında hiçbir iddiamız olmamalıdır.Bu sınırların dışındaki hiçbir şey bizim değildir. Bu sınırların içindeki her şey bizimdir.Ve biz bu mantıkla güvenliğimizi sağlamaya hazırlanıyoruz.” dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ermenistan Tovuz’da 1991 yılında işgal edilen köyler nedeniyle Azerbaycan ile yeni bir savaş için karşı karşıya geldi.

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in hafta sonuna kadar sınırdaki 7 köyün verilmesini şart koşmasının Ermenistan’da büyük panik yarattığı ortaya çıktı.

ERMENİSTAN’DA SAVAŞ KORKUSU İLE BAŞKA ÜLKELERE GÖÇ VAR

Ermenistan'ın resmi verilere göre nüfusunun Karabağ'dan gelen Ermenilerle birlikte 2.5 milyon olduğu tespit edildi.

Ancak gerçekte yeni bir savaş korkusu ile başka ülkelere göçlerin başladığı ve bu nedenle Ermeni nüfusunun da hızla azaldığı ortaya çıktı.

Azerbaycan ile 2020 yılında yapılan 44 günlük Karabağ savaşında ağır bir yenilgi alan Ermenilerin çoğunluğunun yeni bir savaşı kaldıramaycaklarını söyledikleri ifade ediliyor.

PAŞİNYAN VE HÜKÜMETİ KALICI BARIŞ İSTİYOR

Öte yandan başta Ermenistan Başbakanı Paşinyan olmak üzere ermenilerin Azerbaycan ile
tamamen barışmaktan başka bir alternatifinin olmadığını da söyledikleri biliniyor.

Yine Paşinyan’ın açıklamasının ardından bir kaç gün önce Ermenistan Dışişleri Bakanı Karabağ da dahil Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdıklarını ve bunu da defalarca açıkladıklarını duyurdu.

Paşinyan ve ekibinin açıklamasının altında azalan Ermeni nüfusu ile beraber, sınırlı olan insan ve maddi kaynakların tükendiği muhtemel bir savaşta Ermenistan'ın varlığının da tehlike altına gitmesi gerçeğinin yattığı belirtiliyor.


ERMENİSTAN BAŞBAKANI PAŞİNYAN SINIRLAR İÇİN NET AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Erivan’da yaptığı toplantıda Ermenistan'ın sınırlarının dışında bir toprak talebinin olmadığımı söyledi.

Toplantıda elindeki Ermenistan haritasının maketini gösteren Paşinyan şunları söyledi;

”Burası Ermenistan topraklarıdır ve bu sınırların dışında hiçbir iddiamız olmamalıdır. Çünkü bu sınırlar dışında herhangi bir hak iddiası bizi savunmasız hale getirir. Ve meşruiyet açısından konumumuzu zayıflatmak için kullanılacaktır. Biz ne diyoruz? Bu sınırların dışındaki hiçbir şey bizim değildir. Bu sınırların içindeki her şey bizimdir.Ve biz bu mantıkla güvenliğimizi sağlamaya hazırlanıyoruz.”

Paşinyan’ın haklı paniği! Ermenistan’dan savaş korkusu ile kaçan kaçana! ile ilgili etiketler Ermenistan Nikol Paşinyan Azerbaycan Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.