Pasifik Okyanusu'nda 7.1 büyüklüğünde deprem: Tsunami alarmı verildi

Pasifik Okyanusu üzerinde meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki şiddetli deprem sonrası çevre ülkelerde tsunami alarmı verildi.

Bugün sabah saatlerinde Yeni Zelanda açıklarında 7.1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Şiddetli deprem sonrasında çevre ülkelerde tsunami alarmı verildi.

Depremin merkez üssü olarak Kermadec Adaları, derinliği ise 10 km olarak açıklandı.

Pasifik Okyanusu'nda 7.1 büyüklüğünde deprem: Tsunami alarmı verildi

ABD'DEN UYARI GELDİ

ABD Tsunami Uyarı Sistemi, ABD Jeoloji Araştırması'nın 10 km derinlikte olduğunu tahmin ettiği sarsıntılardan kısa bir süre sonra bir uyarı yayınladı. Yetkililer daha sonra yaptıkları açıklamada Yeni Zelanda, Avustralya ve Filipinler'in olası bir tusinami riski altında olmadığını belirtti.

BİRÇOK ADA SU ALTINDA KALACAK

Bölgede bulunan birçok adanın ise su altında kalacağı belirtildi. Yeni Zelandalı yetkililer ise gerekli önlemlerin alındığını aktararak sarsıntıların devam etmesi durumunda vatandaşları günü sokakta geçirmeye çağırdı.

Pasifik Okyanusu'nda 7.1 büyüklüğünde deprem: Tsunami alarmı verildi ile ilgili etiketler Tsunami deprem Yeni Zelanda
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.