Parol Parasetamol içerir mi? Aşıdan sonra ağrı kesici kullanılır mı?

Koronavirüs salgınından korunmak adına aşılama çalışmaları ülke genelinde devam ederken Parasetamol içeren ağrı kesici isimleri vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki, Parol, Novalgin, Majezik, Arveles, Apranax Parasetamol içerir mi?

SGK’ya kayırlı olan tüm çalışanların aşılanmaya çalışılmalı sonrasında milyonlarca vatandaş, MHRS ve e-Nabız sistemi üzerinden randevularını alarak alı olmak için en yakın sağlık kuruluşları ve hastanelere alın etmeye başladı. Uzmanlar, koronavirüs aşısının yan etkilerini merak eden vatandaşlar için Parasetamol önerisinde bulunmayı ihmal etmedi.

Aşının uygulanacak olan bölgesinde ağrı, şişlik ve kızarıklık ihtimaline karşı önerilen Parasetamol konusunda bilgilendirilmede bulunuldu.

Parasetamol nedir?

Parasetamol diğer adıyla da asetaminofen; ateş düşürücü ve ağrı kesici etkileri olan bir ilaç etken maddesidir. Ağızdan alınan ve vücutta hızlıca emilerek kana karışan Parasetamol, bütün dokulara hızla yayılarak ağrıyı ve ateşi kısa sürede engeller. Bu sebeple çocuklarda, hamilelerde ve sindirim sistemi hastalığı olanlarda güvenle tercih edilir.

Bioench aşısından sonra ağrı kesici kullanılır mı?

Aferin, Gripin, Calpol, Minoset, ,Parol, Panadol, Excedrin, Tylenol gibi ilaçlar parasetamol içermektedir. Ancak güçlü ağrı kesiciler olarak bilinen; Novalgin, Majezik, Arveles, Apranax Parasetamol içermez.

Parol Parasetamol içerir mi? Aşıdan sonra ağrı kesici kullanılır mı? ile ilgili etiketler Parasetamol ağrı kesici
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.