Paris sokaklarında "Katil İsrail" sesleri, Arap ülkelerinde ölüm sessizliği

Fransa'nın başkenti Paris'te bugün İsrail'in Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları karşısında Filistin'e destek için 22 bin kişi toplandı. Paris sokakları "Katil İsrail" sloganları ile yankılanırken gözler Arap ülkelerinde de benzer görüntüler aradı.

Fransa'nın başkenti Paris'te bugün İsrail'in Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları karşısında Filistin'e destek için binlerce kişi toplandı. Paris sokakları "Katil İsrail" sloganları ile yankılandı. Gözler Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'de de benzeri görüntüleri aradı ancak o ülkelerdeki sokaklarda ölüm sessizliği vardı.

Paris'te Barbes Meydanı'nda toplanan binlerce eylemci, Bastille Meydanı'na doğru yürüdü. Filistin lehine İsrail karşıtı sloganlar atan göstericiler, Filistin bayrakları taşıdı. Güzergah üzerinde bulunan binalarda oturanlar da balkonlarından Filistin bayraklarıyla gösteriye destek verdi. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis, protestoculardan eyleme son vermelerini istedi. Çok sayıda göstericiye para cezası kesen polis, eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Paris'in yanı sıra Lyon, Marsilya, Montpellier, Marsilya, Nantes, Rennes, Strazburg, Lille, Metz ve Saint-Etienne kentlerinde de düzenlenen gösterilere 22 bin kişi katılırken, 44'ü Paris'te toplam 51 kişi gözaltına alındı.

Fransa'dan başka İngiltere, Belçika, Hollanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, İsveç, Sırbistan, Yunanistan, İspanya ve İtalya'da da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi.

Paris sokaklarında "Katil İsrail" sesleri, Arap ülkelerinde ölüm sessizliği - Resim : 2

KATAR'DA PROTESTO

Öte yandan Katar'ın başkenti Doha'da toplanan bir grup, Filistin halkına destek mitingi düzenledi. Katarlılar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto etti. 

Paris sokaklarında "Katil İsrail" sesleri, Arap ülkelerinde ölüm sessizliği ile ilgili etiketler Paris İsrail Filistin protesto Fransa

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.