Papa, pazar duasında bu kez İsrail'i anmadı

Papa Franciscus, Vatikan'daki ofisinin penceresinden gerçekleştirdiği geleneksel pazar duasında Filistin, Afrika'da ve Ukrayna'da barış için dua etti. Papa Franciscus, daha önce Ukrayna ve Filistin ile birlikte saydığı İsrail'i anmadı.

Papa Franciscus, Vatikan'daki ofisinin penceresinden gerçekleştirdiği geleneksel pazar duasında Afrika ve Ukrayna'da barış için dua etti.

Duasında Sudan ve Mozambik'te yaşanan çatışmalara dikkat çeken Papa, "Afrika kıtasını ve dünyanın pek çok yerini kana bulayan diğer birçok çatışmayı da unutmayalım; Avrupa'da, Filistin'de, Ukrayna'da… Unutmayalım savaş, her zaman yenilgidir." dedi.

İSRAİL'İ ANMADI

Papa'nın, daha önce 7 Ekim'den bu yana hemen hemen her önemli etkinlikte ve pazar duasında çatışmaların durması için temennisini dile getirirken, Ukrayna ve Filistin ile ismini geçirdiği İsrail'i bu kez anmaması dikkati çekti.

VATİKAN-İSRAİL GERGİNLİĞİ

Papa'nın bu tavrı, Vatikan-İsrail ilişkilerinde hafta içinde yaşanan diplomatik gerginliğin üzerine denk geldi.

Hatırlanacağı üzere, Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, 13 Şubat'ta Gazze'de yaşananlar için "katliam" ifadesini kullanmış ve İsrail'in saldırılarını durdurmasını istemişti.

Kardinal Parolin'in bu sözleri, İsrail'in Vatikan Büyükelçiliği tarafından sert bir şekilde eleştirilmiş ve diplomatik gerginliğe yol açmıştı.

PAPA'NIN BARIŞ MESAJI

Papa Franciscus'un pazar duasında Ukrayna ve Filistin'i anmaması, Vatikan'ın İsrail'e yönelik tepkisinin bir göstergesi olarak yorumlanabilir.

Ancak Papa, genel olarak barış ve diyalog mesajı vermeye devam ediyor.

Ukrayna ve Orta Doğu için daha önce pek çok kez barış çağrısında bulunan Papa, İsrail-Filistin meselesinde verdiği mesajlar nedeniyle zaman zaman bazı Yahudi gruplarının tepkisini çekmişti.

Papa, pazar duasında bu kez İsrail'i anmadı ile ilgili etiketler Papa Vatikan İsrail Filistin dua
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.