"Papa Francis'e darbe planlanıyor!"

Papa Francis'in İrlanda gezisi "çocuk istismarı" iddialarının gölgesinde geçiyor. Vatikan'ın eski Washington Büyükelçisi Başpiskopos Vigano, Papa Francis'i hedef göstererek istifaya çağırdı. Bu arada yaşananların Papa'ya darbe girişimi şeklinde yorumlayanlar da var...

Papa Francis'in İrlanda gezisi devam ederken Başpiskopos Carlo Maria Vigano, Amerikalı Ulusal Katolik Kayıdı isimli medya kuruluşuna 11 sayfalık bir mektup gönderdi.

Vigano mektubunda Kardinal McCarrick ile ilgili seminer verdiği kişiler ve rütbe olarak altındaki rahiplerden gelen cinsel taciz iddialarını Papa Francis göreve gelir gelmez ilettiğini yazdı.

O dönemde Vatikan ABD Büyükelçisi olan Vigano, "Papa Francis, Kardinal McCarrick'in tacizlerini örtbas eden kardinal ve piskoposlara iyi örnek olmak için istifa etmek zorundaki ilk kişidir." dedi.

Vigano mektubunda kilise kurumunda eşcinseller arası bir şebekenin var olduğunun da altını çizdi.

Vatikan yetkilileri Başpiskopos Vigano'nun iddialarına hemen yanıt vermeyi reddetti.

'RAHİP OLMAK İSTEYENLERİ SOYUP TACİZ EDİYORDU'

Papa Francis 28 Temmuz'da McCarick'in istifasını kabul etti. Eski Washington Başpiskoposu McCarick hakkında kilise tarafından yürütülen araştırmalarda cinsel taciz iddialarının asparagas olmadığı belirtilerek soruşturma başlatıldı. McCarick kilise tarihinde Kardinaller Koleji'nden istifa eden ilk kişi oldu. McCarick hakkındaki yargılama sonuçlanana kadar rahiplik sıfatını taşıyacak ancak hiçbir kamu görevi üstlenemeyecek.

The New York Times gazetesi kilise hiyerarşisinden isim vermeyen bir çok kişinin McCarick'in yıllardır rahip olmak isteyen kişileri soyarak onlara dokunup taciz ettiğinin bilindiğini söylediklerini yazdı. 20 Haziran'da McCarick Vatikan İskan Bakanlığındaki görevinden de alınmıştı.

Papa Francis İrlanda ziyaretinin ilk günü 25 Ağustos'da kiliselerdeki cinsel taciz ve tecavüz suçlarını "iğrenç" olarak niteleyip zamanında gereken müdahalelerin yapılmamış olmasının bir "utanç kaynağı" olduğunu söyledi.

Papa Francis daha din görevlileri tarafından cinsel tacize uğramış sekiz kişiyle bir araya geldi. Mağdurlar, 90 dakikalık toplantıda Papa'nın taciz olaylarının örtbas edilmesini "insan dışkısına" benzeterek kınadığını aktardı.

PAPA'YA DARBE Mİ YAPILIYOR?

Pensilvanya Villanova Üniveristesi Katolik tarihi ve Teoloji bölümü profesörü Massimo Faggiolli ise yaşananları CNN'e, "Bu Papa Francis'e karşı bir darbe girişimi" şeklinde yorumladı.

Faggiolli, "Bu Vigano'nun kişisel ajandası ve Papa Francis'ten hoşlanmayan kişilerin dinsel ajandalarının bir karışımından ibaret" dedi.

 

"Papa Francis'e darbe planlanıyor!" ile ilgili etiketler ABD Papa papaidarbe
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.