Palavracı Selo'nun yeni yalanını SuperHaber ortaya çıkarttı!

Mesut Barzani ile görüşmek üzere Kuzey Irak'a giden HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın temaslarında Türkçe konuşması büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada yer alan eleştiriler üzerine bir açıklama yapmak zorunda kalan Demirtaş, Kürtçe bilmediğini itiraf ederek, "Kürtçe konuşamamam bir ayıptır, ama bu benim değil, Türk devletinin ayıbıdır" dedi. Ancak SuperHaber Demirtaş'ın daha önce "Kürtçe biliyorum" dediğini ortaya çıkarttı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kuzey Irak'ta Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani, Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve eski Başbakan Berham Salih ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu görüşmelerde Demirtaş'ın Türkçe konuşması ve HDP liderinin tercümanlığını HDP Şanlırufa Milletvekili Osman Baydemir'ın yapması dikkatlerden kaçmadı.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın görüşmelerde Kürtçe konuşamaması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. HDP lideri kendisine yöneltilen, "Kürt partinin lideri ama Kürtçe bilmiyor" eleştirilerine yanıt veremek amacıyla bir açıklama yaparak devleti suçladı.

Demirtaş, "Evet, bu bir ayıptır. Ama, bu benim değil, Türk devletinin ayıbıdır. Onların asimilasyon politikalarının ayıbıdır." dedi.

TBMM'YE KÜRTÇE BİLDİĞİNİ BEYAN ETMİŞ!

"Kürtçe bilmiyorum" açıklaması yaparak devleti suçlayan Demirtaş'ın TBMM'ye ise farklı bilgiler verdiği ortaya çıktı.

HDP liderinin TBMM'nin internet sitesine verdiği bilgilerde Kürtçe bildiği yazılı.

Demirtaş'ın Meclis kayıtlarında bulunan özgeçmişinden şu ifadeler yer alıyor;

"Orta düzeyde İngilizce ve Kürtçe bilen Demirtaş, evli ve 2 çocuk babasıdır."

250920161405479293407_3.jpg

Bu bilgilere göre Demirtaş, ya Kürtçe bilmediği konusunda yalan söylüyor ya da TBMM Başkanlığı'na özgeçmişiyle ilgili yanıltıcı bilgi verdi. / SuperHaber

Palavracı Selo'nun yeni yalanını SuperHaber ortaya çıkarttı! ile ilgili etiketler Kürtçe TBMM demirtaş
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.