Pakistan'dan kripto para açıklaması: "Asla yasallaşmayacak!"

Pakistan Maliye Bakanı, Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) düzenlemelerine atıfta bulunarak ülkenin kripto ticaretini yasallaştırmayacağı konusunda açıklama yaptı.

Pakistan Maliye Bakanı Aisha Ghaus, ülkenin yakın zamanda FATF gri listesinden çıkması nedeniyle hükümetin kripto ticaretine izin veremeyeceğini söyledi. FATF, kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadele etmekle görevli hükümetler arası bir kuruluştur. 

Geçen yılın Ekim ayında FATF, Pakistan'ı "Eylem planlarının taahhütlerini yerine getirmek için teknik eksiklikleri giderdiğini" iddia ederek artırılmış izleme kapsamındaki ülkeler listesinden çıkardı.

Pakistan, 2018'den bu yana küresel kara para aklama ve gri listede yer alıyordu. Gri listedeki ülkeler finansal hizmetler sektöründe kısıtlamalarla karşı karşıya kalırken, kara listedeki ülkeler FATF üyeleri tarafından ekonomik yaptırımlara tabi tutulabilir.

Pakistan şu ana kadar kripto para birimlerini yasallaştırmamış olsa da, ülke dijital varlık sınıfını da yasaklamadı. Ancak, bazı politika yapıcılar endüstrinin yasaklanmasını savunduğu için bu durum yakın zamanda değişebilir.

Pakistan'dan kripto para açıklaması: "Asla yasallaşmayacak!"

Birincisi, Senatör Farooq Naek, terörizmi finanse etme risklerinin yanı sıra kriptonun spekülatif doğasını gerekçe göstererek kripto para birimlerinin tamamen yasaklanması çağrısında bulundu.

Ayrıca, ülkenin Merkez Bankası olan Pakistan Devlet Bankası'nın (SBP), kripto para birimlerini ülkede asla tanınmayacak bir dolandırıcılık olarak tanımladığı bildirildi.

Ghaus ayrıca merkez bankasının kripto para ticaretini yasaklamak için çalışmalara başladığını iddia etti.

"Pakistan Devlet Bankası (SBP) ve Bilişim Bakanlığı kripto para birimlerini yasaklamak için çalışmaya başladı" diyen yetkili, FATF'nin de şartlar getirdiğini ve kripto para birimlerine izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Pakistan, son yıllarda artan enflasyon ve yüksek banka hesabı olmayan nüfus oranından muzdarip olduğu için kripto para biriminin benimsenmesinde bir popülerlik kazandı.

Bir blockchain veri platformu olan Chainalysis'e göre Pakistan, 2021 yılı için Küresel Kripto Benimseme Endeksi'nde üçüncü sırada yer aldı. Ancak 2022 yılında altıncı sıraya geriledi.

Pakistan'dan kripto para açıklaması: "Asla yasallaşmayacak!" ile ilgili etiketler Pakistan Kripto para
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.