Pakistan'da eski Başbakan İmran Han için yeni karar: 5 yıl siyasi yasak geldi

Pakistan'da siyasi darbeyle görevden el çektirilen İmran Han için 5 yıl siyasi yasak kararı çıktı. Pakistan Seçim Komisyonu'nun aldığı son karar ile önümüzdeki yıl yapılması plananlanan seçimde en güçlü adaylardan biri olarak görülen eski Başbakan yarış dışı kaldı. Han'ın partisi Tehreek e Insaf, söz konusu kararın iktidar yanlısı olduğunu belirtti.

Pakistan'da siyasi darbe ile görevden el çektirilen İmran Han için yeni bir karar çıktı. Pakistan Seçim Komisyonu, Han için 5 yıl boyunca siyasi yasak kararı verdi. Söz konusu karar ile birlikte eski Başbakan İmran Han yapılması planlanan genel seçimlere katılamayacak. İmran Han'ın partisi Pakistan Tehreek e Insaf söz konusu kararı doğrulayarak, komisyonun mevcut hükümetin yanlısı bir karara imza attığını söyledi.

Eski Başbakan İmran Han, siyasi darbe ile görevden el çektirilmesinin ardından düzenlediği mitinglerde on binlerce kişiyi toplayarak seçim çağrısı yapmıştı. İmran Han, yapılması planlanan seçimlerde mevcut Başbakan Şahbaz Şerif'in karşısında en güçlü rakip olarak görülüyordu. Seçim komisyonunun son hamlesi ile Şerif'in en büyük rakibini egale ederek iktidarını korumayı amaçladığı belirtiliyor. Pakistan'da 2023'ün sonlarında yapılması planlanan seçimler öncesinde İmran Han'ın popülaritesi büyük ölçüde artmıştı.

İmran Han han geçtiğimiz haftalarda İslamabad'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşma nedeniyle tutuklama kararı çıkmıştı. Han, polisleri ve yargı üyelerini hedef alarak, polis ve yargının kendisine yakın isimleri tutuklayarak işkence yaptığını savunmuş, peşinden bu kurumlarda çalışanları "Size karşı harekete geçeceğiz, buna hazırlıklı olun" demişti.

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han için yeni karar: 5 yıl siyasi yasak geldi ile ilgili etiketler Pakistan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.