Pakistan, Yeni Zelanda kriket takımına tehdidin Hindistan'dan geldiğini savundu

Güneydoğu Asya'nın en popüler spor dalı olan krikette diplomatik kriz yaşanıyor... Yeni Zelanda Kriket Milli Takımı, Pakistan'la oynayacağı maçtan önce ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle turu iptal etmişti. Pakistan yetkilileri söz konusu tehditin ezeli rakipler Hindistan'ın işi olduğunu savundu.

Pakistan'a 2009 yılındaki terör saldırısından sonra ilk kez önceki hafta gelen Yeni Zelanda kriket takımı, 17 Eylül’de terör tehdidi aldıkları gerekçesiyle ülkedeki turunu iptal ederek geri dönme kararı almıştı. Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Çaudri Favad Hüseyin, Yeni Zelanda kriket takımına gelen tehdit e-postalarının Hindistan'dan gönderildiğini iddia etti.

Yerel basındaki haberlere göre, Bakan Hüseyin, İslamabad’da yaptığı basın toplantısında, Yeni Zelanda kriket takımına gelen tehdit e-maillerinin Hindistan'daki bir cihazdan gönderildiğini ileri sürerek, cihazın IP adresinin Singapur olarak gözükmesi için şifre kırıcı programlar (VPN) kullanıldığını belirtti.

Pakistan, Yeni Zelanda kriket takımına tehdidin Hindistan'dan geldiğini savundu

KRİKET DİPLOMASİSİ

Hüseyin, Uluslararası Polis Teşkilatı'ndan (Interpol) konuyla ilgili destek talep edildiğini ifade ederek, bunun uluslararası krikete karşı gerçekleştirilen bir kampanya olduğuna inandıklarını kaydetti.

Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, 17 Eylül'de yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda kriket takımının Pakistan'da tehdit aldıklarına dair Wellington yönetiminin sağlam kanıtları olmadığını söylemişti.

İngiltere kriket takımı da 20 Eylül’de Pakistan turunu iptal ettiğini duyurmuştu.​​​​​​​ (AA)

 
Pakistan, Yeni Zelanda kriket takımına tehdidin Hindistan'dan geldiğini savundu ile ilgili etiketler Pakistan Yeni Zelanda Hindistan Kriket
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.