Pakistan Hükümeti: Aşı olmayanın telefonu bloke edilecek!

Tehlike çanlarının çoktandır çalıyor olduğu Pakistan'da pandemi bir türlü kontrol altına alınamıyor. Üstelik söylentiler yüzünden aşıya olan talep de bir yandan azalıyor. Bu gidişata dur demek için Pakistan hükümeti alışılmadık önlemler almaya başladı. Bunların arasında aşı olmayanların telefonlarının bloke edilmesi de var.

Alınan tüm önlemlere ve haftalarca süren kısıtlamalara rağmen Pakistan, 3. Covid-19 dalgasını tüm hızıyla yaşamaya devam ediyor. Pakistan alarm verirken bir yandan aşılanma oranlarında da düşüş saptayan Pakistan hükümeti, yeni ve alışılmadık önlemler aldı. 

AŞI OLMAYANLAR TELEFONLARINI KULLANAMAYACAK

Pakistan'ın Pencap eyaletinde aşılanma oranlarını artırmak için yeni yaptırımlar getirildi. Buna göre, artık koronavirüs aşısı olmayı reddedenlerin cep telefonları bloke edilerek kullanılmaz hale getirilecek: Pencap eyalet yetkilileri, koronavirüs aşısı olmayı reddeden vatandaşların kullandıkları cep telefonlarının bloke edilerek devre dışı bırakılacağını açıkladı.

Pencap Sağlık Departmanı sözcüsü Hammad Raza, "Başlangıçta bu sadece bir öneriydi, ancak insanlar aşı olmakta çok tereddüt ettiler ve bu yüzden karar uygulamaya sokuldu" dedi.

HALKTAN KURALA İTİRAZLAR VAR

Raza, bu ilginç pandemi tedbirinin gerçekte nasıl uygulanacağına devlet telekomünikasyon dairesinin karar vereceğini söyledi.

Bir yandan da 'Telefonumu kullanamamak benim için zor olacak ama aşıdan çok korkuyorum' diyen Siama Bibi adlı vatandaş, yeni kuralı desteklemediğini dile getirdi.

Pakistan Genç Doktorlar Derneği başkanı Salman Haseeb ise AFP'ye yaptığı açıklamada, "Pakistan'ın eğitim seviyesi düşük. İnsanlar ayrıca aşılar hakkında söylentiler ve yanlış bilgiler yayıyorlar. Dolayısıyla hükümetin bilgilendirme kampanyaları kısa vadede işe yaramayacaktır. Herkesin aşı olmasını sağlamak için yasadan yararlanmak zorundalar" dedi.

SÖYLENTİLER VE BATIL İNANÇLAR YÜZÜNDEN ÇEKİNİYORLAR

Pakistan'da covid aşısının kısırlığa ve ölüme neden olduğuna ilişkin yayılan söylentiler yüzünden vatandaşların aşı olmaktan çekindiği düşünülüyor.

Ravalpindi şehrinde öğretmenlik yapan Farwa Hussain ise, "Kimseyi aşı olmaya zorlayamazsınız" diyerek karara tepki göstermeyi seçti.

BAŞKA KURALLAR DA VAR

Yeni kurallar sadece bununla sınırlı değil. Aynı zamanda yeni kurallar çerçevesinde, aşı olanlar ise sinemalara ve mescidlere girebilecek. Ayrıca, nüfusun yüzde 20'sinden fazlasının aşılandığı ilçelerde işletmelere yönelik kısıtlamalar kaldırılacak.

Pakistan hükümeti, yıl sonuna kadar 70 milyonun üzerinde vatandaşı aşılamayı hedefliyor.

 

Pakistan Hükümeti: Aşı olmayanın telefonu bloke edilecek! ile ilgili etiketler Pakistan telefon aşılama önlem covid pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.